Sunday, June 21, 2009

45. Belvedere Castle


Först av allt vill vi passa på att tacka resemagasinet Vagabond, som i sitt senaste nummer tipsade om Ett annat New York. Tusen tack!

Att Central Park är en av New Yorks vackraste parker kommer nog inte som en överraskning för någon. Att bara strosa runt en ledig eftermiddag i stadens gröna lunga är något som både New York-bor och besökare finner sig göra om och om igen. Alla har sina favoritplatser i parken, och ett av våra smultronställen heter Belvedere Castle.


Belvedere Castle var ursprungligen tänkt som ett observatorium, och började byggas 1865. Nuförtiden används det som väderstation, och är även öppet för allmänheten med gratis inträde. Det är aldrig mycket folk vid slottet, så om man vill se fina vyer av Upper East Side och Upper West Side utan att behöva trängas rekommenderas ett besök varmt.


Området runt Belvedere Castle är helt enkelt ett mysigt ställe att bara strosa runt någon timme. Det är kul att via den smala stentrappan gå upp i tornet och kika på utsikten. Dessutom är deras ordningsregler, där det tydligt står att frierier är tillåtna, en extra orsak att dra på smilbanden.


Belvedere Castle
79th Street (mitt i Central Park)
Manhattan

6 comments:

Anonymous said...

Jättebra blogg! Jag kommer definitivt att besöka några av ställena ni tipsat om.

Tusen tack!

Jakob said...

Belvedere Castle ser mysigt ut.

En liten fråga: Hur tar man sig dit?

Tack för en riktigt bra blogg för övrigt.

Daniel said...

Tusen tack tillbaka!

Jakob: Enklast ar det att anvanda sig ingangen pa 5'th ave mellan 79th och 80th street. Ga tills du kommer till en damm, darefter foljer du dammen pa vanster sida tills du ser tornet.

Pierre said...

Ett givet resmål känner jag! Man har ju sett lite filmer och tv serier som spelats in där.

Måste återigen få berömma er för en underbar blogg!

Anonymous said...

Eftersom det var i mycket tidiga januari och dessutom var extra kylslaget och jag fotvandrade igenom den mycket tidigt på morgonen, så var Central Park relativt öde, bortsett från några sällskap som rastade sina hundar. Tog mig till Belvedere Castle, som tyvärr inte hade öppnat än, och fick ändå en fin utsikt över parken. En liten pärla mitt i parken!

-Markus

Anonymous said...

Jättebra blogg :) Precis kommit hem från en vecka i NY och passade på att "beta av" några av era tips... bl a Belvadere Castel. Vill dessutom lägga till att, när man är i parken kan man passa på att besöka Shakespeare Garden och The Swedish Cottage som ligger precis väster om B.C. Vi hittade dessa pärlor tack vare att vi såg en svensk flagga som stack upp bland träden, på vår väg till utsiktstornet.
Kommer följa bloggen och samla på mig fler tips tills nästa gång jag åker till NY!
/Karin

Post a Comment