Wednesday, June 17, 2009

44. Vanessa's Dumpling House


New York har ett enormt Chinatown med ett superbt utbud av allsköns restauranger. En bortglömd del av Chinatown ligger på östra sidan av Sara D Roosevelt Park, och är en skön kontrast till den turistinriktade Canal Street. Här finner man även ett av stans bästa dumplingställen, Vanessa’s Dumpling House.


Vanessa’s är enkelt inrett; man beställer vid kassan, får maten på en plastbricka, och sätter sig där det finns plats. Enkelheten till trots är det nästan alltid kö inne på Vanessa’s, och vi vet alla vad det betyder… Nämligen att maten är utsökt.

En favorit bland kunderna är sesame pancake sandwich; en delikat macka bestående av en sesampannkaka fylld med ditt val av biff, fläsk, anka, grönsaker, etc. Men man ska inte glömma bort att Vanessa’s i grund och botten är ett dumplingställe, och dessa små knyten är även de värda att prova på. En jobbarkompis som växte upp i byggnaden mittemot restaurangen går i god för att de har de bästa dumplings som går att hitta i New York.


Sesampannkakor och dumplings är bara några av rätterna på menyn som får snålvattnet att skölja över oxeltänderna; soppa och nudlar finns även de representerade, och trots att vi inte provat allt är jag säker på att dessa rätter är minst lika delikata.


Sätt dig nu ner, jag ska nämligen berätta om priserna: 8 stycken fläsk och gräslöksdumplings går på $2.50, och en sesampannkaka fylld med grönsaker kostar $1.50. En rejäl lunch går med andra ord på ynkliga $4! Ytterligare en orsak att älska Vanessa’s.


Vanessa’s Dumpling House
118A Eldridge Street (mellan Grand och Broome Street)
Manhattan

8 comments:

Magnus said...

Åhh.. vad jag längtar dit.
Ska absolut prova detta hak!

Nu måste jag gå och äta! :)

Jakob said...

New York, New York, vad jag älskar den staden... Underbara tips. 1000 tack.

Christoffer Bertzell said...

Jag kommer garanterat ta del av din blogg för att planera min framtida New York-resa, när den nu blir. Intressantare tips än så här kan det knappast bli!

Superkul blogg :)

Pierre said...

Älskar verkligen eran blogg! Åker till usa på måndag och det finns en hel del saker som ni tipsat om jag jag garanterat kommer att besöka!

Daniel said...

Tack till er alla! Jag uppskattar verkligen att ni gillar Ett annat New York!

Anonymous said...

Underbart! Jag var bara 5 dagar i NY så av alla Dumplingställen du tipsat om valde jag detta. Och jag blev verkligen inte besviken. Genuint och charmigt i all sin enkelhet. Första gången jag åt sesampannkakor och det blev verkligen en ny favorit! Och deras dumplings var självklart jättegoda!

-Markus

Jonas Möller said...

Käkade precis lunch där. Grymma dumplings. Tack för tipset!

sofia said...

goda dumplings men bäst var nog att köpa en bowl med pork i, hur gott som helst..

Post a Comment