Saturday, May 30, 2009

38. 4th of July


4th of July är som de flesta vet USA’s nationaldag, och precis som Thanksgiving är det en högtid många firar tillsammans med släkt och vänner. Det finns dock en massa saker att göra i stan om man inte är inbjuden till en barbeque. Vi ska på begäran från er läsare tipsa om några av dem.


På Coney Island i Brooklyn hålls den årliga korvätningstävlingen av Nathans Famous Hot Dogs. Detta evenemang har arrangerats i över 90 år, och drar 30.000 åskådare, samt visas på ESPN. Tävlingen börjar klockan 12:00, och i år lär det bli en rysare då Takeru Kobayashi, med sex raka vinster under bältet, återvänder för att ta tillbaka titeln efter att för ett par år sedan förlorat den mot Joey Chestnut med endast en halv korv!


I Battery Park arrangeras varje 4th of July konserter med intressanta band. Tidigare år har akter som Sonic Youth och Yo La Tengo spelat, och i år har turen kommit till The Mystic Valley Band (med Conor Oberst från Bright Eyes) och Jenny Lewis. Inträde är gratis, och tiden är 15:30.


Om du inte deltog i korvätningstävlingen kan du mellan 10:00-20:00 besöka Great Juli Fourth Festival på Water Street mellan State och Fulton Street . Här på Manhattans Södra ände kommer du att hitta över 600 stånd med mat från hela världen. Vi har erfarenhet från liknande festivaler, och du kommer helt säkert att äta mer än du trodde var fysiskt möjligt. Smaskens!


Slutligen är Macy’s 4th of July fyrverkeri en klassiker och ett måste. Det startar 21:00 och de över 80.000 pjäserna skjuts upp över East River. Bästa stället att se dem är på FDR Drive mellan 14th och 42nd Street.

***EDIT*** Macy's har i en pressrelease meddelat att platsen för fyrverkerierna flyttats till Hudsonfloden i år. Så beger er till den västra sidan mellan 24th och 50th Street. Tack till vår anonyme tipsare för denna information.

Happy 4th of July!

6 comments:

Anonymous said...

Klockrent inlägg! Gillar örnen! :)

Anonymous said...

Det här är helt underbart. Jag ska till NYC över fjärde juli och har letat eftter något att göra. Ska bo på 47'th street så jag kommer att ha nära till fyrverkeriet. Jätte bra tips. Tack så mycket!!!!

Anonymous said...

Funderar på att fira midsommar i Battery Park.
Vad tror du om det?

Daniel said...

Tack for de snalla kommentarerna! jag kunde inte garna motsta frestelsen att anvanda en bild av en orn framfor flaggan. :)

Jag har aldrig varit pa midsommarfirandet i Battery park, men det verkar som en kul tillstallning. Helsvensk. jag skriver en rad om det om det blir av att jag pallrar mig dit i ar.

Aterigen, tack for alla uppmuntrande kommentarer och e-mails. Det inspirerar och sporrar oss att fortsatta jobba med bloggen.

Anonymous said...

Fyrverkerierna kommer att vara pa Hudson River i ar...

Daniel said...

Tack for tipset anonymous, inlagget har nu redigerats.

Post a Comment