Monday, May 11, 2009

31. La Esquina


Innan flytten till New York bodde vi som skriver den här bloggen i San Francisco i flera år, en stad som är vida känd för sin mexikanska mat. Det dröjde ett tag innan vi fann ett mexikansk ställe här i stan värdigt ett inlägg, men nu har vi äntligen hittat det. La Esquina är namnet på haket, och det ligger i gråzonen mellan SoHo och Little Italy.


La Esquina är ett ställe som bedrar; utsidan ser lite sliten ut, och sittplatserna är få. Den aldrig sinande strömmen av kunder som glatt beställer tacos, tortas och quesadillas vittnar dock om hur utsökt maten är. Tacos är den stora stjärnan på menyn. Stek, kyckling, chorizo, tunga och vegetariskt är bara några av de delikata valmöjligheterna.


Det rekommenderas att du beställer två tacos och en sidorder för att bli mätt, och notan landar då på cirka $8. Två fisktacos och en sidorder platanos machos fritos (friterade plantains) är vårt hetaste tips. Detta sköljes med fördel ned med en tamarindsoda.


Bra mexikansk mat kan vara svår att finna utanför Kalifornien, såvida du inte befinner dig i Mexiko vill säga. La Esquina är bland det absolut bästa vi hittat i New York, så om du har vägarna förbi, gör dig själv en tjänst och slink in på en snabblunch. Dina smaklökar kommer att tacka dig. De har även en nedervåning med en mer proper restaurang, men den delen känns lite för mycket som en ansträngd gimmick, så vår rekommendation är att hålla sig till övervåningen.


La Esquina
114 Kenmare Street (mellan Cleveland Place och Lafayette Street)
Manhattan

6 comments:

Jen said...

Oh det ser extremt gott ut. Visste inte att Mexico har Tamarind..

Rudi said...

Utsidan på byggnaden ser intressant ut. Roligt inlägg.

Anna said...

Är det där på bilden en fisktaco? Ser mumsigt ut. Gillar din blogg med alla tips. Vi ska snart till NYC och kommer att besöka några av ställena du rekommenderat. Rice and Riches verkar kul, och Lit Lounge och den där secondhand affären.

Anonymous said...

Tack för alla underbara inlägg du skriver!!! Jag blir tårögd varje gång jag läser ett nytt. Det verkar så mysigt!!!

Daniel said...

Aterigen ett stort tack for alla uppmuntrande kommentarer!

Anna: Visst ar det en fisktaco pa bilden. Den rekommenderas varmt.

comeonfiction@gmail.com said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment