Wednesday, February 18, 2009

6. Empire-Fulton Ferry State Park


Brooklyn Bridge är ett hett turistmål i New York. Att promenera över denna koloss till bro en varm sommardag gör gott för både själ och hjärta, och rekommenderas varmt. Det gömmer sig dock en liten pärla i närheten av bron som många missar.

Empire-Fulton Ferry State Park är det långa namnet på en liten park strax under bron. Härifrån får du en otrolig vy av både Manhattan, Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge, och om du vill ta foton som imponerar på både släkt och vänner så är EFFSP ett lysande ställe att ta dessa.


Parken ligger i det väldigt säkra området DUMBO (som är en akronym för Down Under the Manhattan Bridge Overpass), och du kan även gå hit kvällstid för att ta bilder av ett upplyst Manhattan.

Om du inte är intresserad av att ta bilder så packa en lunch och ät picknick i parken. Du kommer att känna dig enormt avslappnad när du tagit av dig skorna och sitter i gräset efter att ha promenerat över stans vackraste bro.


Empire-Fulton Ferry State Park
26 New Dock Street
Brooklyn

2 comments:

Anonymous said...

Se där, en anledning att besöka Brooklyn.

Tor said...

Jag såg att Empire Fulton Ferry Park har stängt för tillfället och öppnar igen till sommaren. Man skall bl.a. bygga en karusell här. Hela områden håller på att rustas upp.

www.brooklynbridgeparknyc.org

Post a Comment