Wednesday, March 11, 2009

12. Crocodile Lounge


Det händer då och då att man hör talas om ett ställe som låter alldeles för bra för att vara sant. Skulle du till exempel tro på någon som sa att det finns en bar där de säljer öl för $3, att man till varje öl får en gratis pizza, samt att de har ett rum fyllt med arkadmaskiner och ett fotobås? Förmodligen inte. Men tro mig, det stället existerar. Det heter Crocodile Lounge och ligger i Gramercy.

Crocodile Lounge är en bar där stämningen är både avslappnad och kul. Folk går till dit för att spela arkadspel, träffa kompisar, samt delta i Trivia-night (och för att få gratis pizza), och en stor del av klientelen är collegekids från närbelägna NYU. Måndagkvällar är Nintendokvällar, och onsdagkvällar är triviakvällar.


Ölen kostar som sagt $3 och upp. De har ett bra utbud, med mina två personliga favoriter Red Stripe och Blue Moon på både flaska och tapp. När du beställer en öl får du en biljett. Denna biljett tar du sedan med dig till pizzadisken på andra sidan rummet, och byter ut den mot en pizza. Svårare än så är det inte. Helt gratis.

Pizzan är en enkel ostpizza, circa 20 cm i diameter, och efter två öl och två pizzor står du dig en hel kväll.


Det är helt enkelt svårt att slå Crocodile Lounge. Gratis pizza. Arkadspel. Fotobås. De två godaste ölsorterna i världen. Toppenställe helt enkelt.


Crocodile Lounge
325 East 14th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan
(Tack till Megan i pizzabilden. Hon var väldigt hungrig när den togs.)

6 comments:

Anonymous said...

Ska till ny i april. Måste dit då...

Anonymous said...

Varför gick aldrig vi till det här stället?

Anonymous said...

Haha, coolt ställe!

Anonymous said...

Tack för alla tips i din blogg, ska till NY i maj

Daniel said...

Tack for alla fina kommentarer! Fortsatt lasa, tva nya posts i veckan, och kanske fler framover. Spread the word!

Anonymous said...

Hej . Jag och Min bror ska till New York den 26 augusti. Vi har följt denna blog i ett halvår nu. Den har varit/är till stoor hjälp! Fortsätt så !! har ni någon färdig lista på saker man kan göra eller annat på datorn vi skulle kunna ha användning för får ni gäärna skicka den till min mejl! =) BonJovi_rs@hotmail.com! Tack för en intressant sida / Jan Och Robin , Dalarna!

Post a Comment