Wednesday, March 4, 2009

10. Fat Sal's


Paul McCartney och Matt Damon har en sak gemensamt; de besöker Fat Sal’s på Upper East Side när de är i stan och blir sugna på pizza. Och jag förstår varför. Fat Sal’s serverar den godaste pizzan i New York, och kom då ihåg att New York är känt för sin pizza.


Fat Sal’s är ett väldigt enkelt ställe, några bord och stolar, en nästan oläsbar meny, och en kyl med dricka. Det behöver inte vara konstigare än så när pizzan är så god som den är. Andra pizzaställen i stan försöker väldigt hårt att vara italienska, och lyxa till det med rustik inredning, tända ljus, och konstiga saker på pizzan. Trots detta är de ljusår från Fat Sal’s.

Det finns några olika sorters pizza att beställa; ost, pepperoni, champinjon, skinka, kyckling, vegetarisk. Dessutom bakar de specialpizzor med jämna mellanrum och lägger på lite vad de känner för.


Den godaste pizzan är en vanlig ostpizza. Jag tror dock att de strör lite crack på den, för efter en slice så återvänder du igen och igen och igen…

En slice kostar $2.50, och de har öppet till 04:00 större delen av veckan, så efter en lång utekväll vet du var du kan få tag på stan's godaste pizza. Fat Sal’s finns på fyra ställen i stan, den på Upper East Side är den bästa.


Fat Sal’s
1603 2nd Ave (mellan 83rd och 84th Street)
Manhattan

7 comments:

Anonymous said...

Sant! Stans godaste pizza!

Anonymous said...

Jag håller med Kent!

Anonymous said...

Ser riktigt gott ut

Anonymous said...

Smaskens!

Anonymous said...

Den är inte dålig! Sitter där och äter just nu.
Erik/Solna

Daniel said...

Haha, jag var precis nere och kopte mig ett par slices! Tva svenskar inom loppet av en timme! :)

Lasse said...

Fan, missade Sal's! Nästa gång...

Post a Comment