Tuesday, July 21, 2015

552. Threes Brewing


Det är sommar här i New York, vilket betyder att asfalten smälter och stadens alla invånare likaså. När kvicksilvret börjar närma sig fyrtio plusgrader gör man bäst i att hålla sig inomhus, eller så tillbringar man helt enkelt dagarna på en uteservering. Det sistnämnda är att föredra, därför ska jag nu berätta om charmiga Threes Brewing i Gowanus i Brooklyn.


Threes Brewing är en så kallad brewpub, det vill säga en pub som har sitt eget bryggeri. Stället är inhyst i en gammal industrilokal där man bevarat den industriella charmen. En lång bardisk ringlar sig genom lokalen, men under vackra sommardagar är det svårslaget att bänka sig på uteserveringen som ligger på bakgården.


Då stället är en brewpub har de ett spännande utbud av skummande dryck att bekanta sig med. De brygger åtta sorters egen öl, och har ett tiotal från andra amerikanska mikrobryggerier på tapp. Själv har jag fallit som en fura för Threes IPA, som går under namnet Unreliable Narrator.


Så här på sommaren är det underbart att sitta på en uteservering i Brooklyn och dricka inhemsk öl, och det hela blir ännu bättre om det serveras god mat. Hos Threes Brewing bjuder man in stjärnkockar från ställen som DBGB och Mile End, varpå dessa får ta över köket under ett par veckor. Resultatet blir underbar mat och en evigt föränderlig meny. När jag senast besökte denna pärla åt jag en utsökt Pulled Pork Sandwich från folket bakom The Meat Hook.

Threes Brewing
333 Douglass Street (mellan 3rd och 4th Ave)

Brooklyn

1 comments:

Petteri said...

Hmm hur kunde jag överge NYC för Marseille???
www.svenskaresebloggen.wordpress.com

Post a Comment