Sunday, February 16, 2014

533. Raffetto'sDet är vinter i New York. Snön tycks inte vilja sluta att falla, och ute på gatorna viner snålblåsten. Dagar som dessa vill man helst hålla sig inomhus, gärna med en värmande måltid på bordet framför sig. Därför ska jag nu berätta om en butik där du hittar stans godaste pasta. Ett ställe med över hundra år på nacken. Namnet är Raffetto's och grannskapet är Greenwich Village.


Raffetto's öppnade redan 1906 av Marcello Raffetto, med intentionen att sälja New Yorks bästa pasta, och såhär ett hundratal år senare kan vi konstatera att han inte var ute och cyklade. När du kliver in i butiken möts du av hyllmetrar fulla av godsaker. Spaghetti, såser och ravioli, allt tillverkat i butiken av en personal som kan sin italienska matkultur.


Längst bak i lokalen står butikens trotjänare, en pastamaskin där dina nudlar skärs upp efter att du beställt dem. Sedan slås de in i papper, kokinstruktioner skrivs på paketet och du beger dig av hemåt för att koka New Yorks godaste pasta. Ett klokt val är dessutom att köpa med sig någon av butikens egna såser, och då rekommenderar jag deras Turkey Bolognese extra varmt. Den är fenomenal.


Raffetto's är en fin butik med en härlig historia som sträcker sig generationer bakåt i tiden. Det är kul att besöka den hemtrevliga lokalen även om du inte är på jakt efter pasta, men jag rekommenderar att du köper med dig något halvkilo hem, då stundar nämligen ditt livs största pastaupplevelse. Har du en sen flight till Sverige är det bara att besöka Raffetto's på morgonen, för att dagen efter tillaga New Yorks bästa pasta hemma i ditt eget kök.


View Larger Map
Raffetto's
144 W Houston Street (mellan Macdougal och Sullivan Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment