Tuesday, May 14, 2013

518. Tanoshi Sushi Sake BarNu är det bara ett par veckor kvar till del två i Ett annat-serien släpps, och denna gång är det San Francisco som fått ställa sig i rampljuset! Hos CDON kan du redan nu förhandsboka ditt exemplar av denna bok, och där hittar du dessutom Ett annat New York för behagliga 139 kronor. Ett annat San Francisco bokar du här, och Ett annat New York beställer du här. För att fira detta har vi dessutom blåst nytt liv i vår systerblogg, Ett annat San Francisco, som du hittar här. Nu vidare till dagens tips, där vi ska besöka en restaurang som på bara några månader fått rykte om sig att servera New Yorks bästa sushi. Namnet är Tanoshi, och det ligger på Upper East Side.


Tanoshi öppnade för mindre än ett år sedan, och har sedan dess blivit en otroligt älskad och hypad restaurang, främst tack vare sin extremt goda sushi. Det är ett litet ställe i utkanten av Upper East Side, med plats för tio personer längs bardisken, så du sitter på första parkett när den underbara sushin trollas fram mitt framför näsan på dig. Det som serveras är så kallad omakase, vilket är en meny som består av tio bitar sushi, en roll och en hand roll. Mannen bakom disken heter Toshio, en sushimästare som innan han öppnade eget styrde och ställde över restaurangen Morimoto i Napa.


Maten är som du nog gissat vansinnigt god. Menyn skiftar lite beroende på vad som finns tillgängligt för tillfället, men du kan alltid vara säker på att det är förstklassig sushi du blir serverad. Kombinationen av den råa fisken, Toshios hemliga sojasås och det specialkokta riset är otrolig. Det är en veritabel explosion av smaker, och efter varje bit ser du mer och mer fram emot nästa. Det finns dessutom ett gäng utsökta förrätter att beställa, och om ställets uni finns tillgänglig för dagen råder jag dig att unna dig en portion.


Då restaurangen är så pass liten har man tre sittningar per kväll för att maximera antalet kunder. En klockan 18:00, en 19:30 och en 21:00. Klockan 14:00 hänger personalen ut en lista vid dörren, på vilken du skriver ditt namn och antal personer i ditt sällskap vid önskad tid. Sedan är det bara att vara på plats strax innan sittningen, varpå personalen kommer ut på trottoaren och ropar upp namnen på de personer som skrev upp sig först. Det känns väldigt exklusivt att lyckas knipa åt sig en av de åtråvärda platserna. Därefter är det dags för New Yorks bästa sushi.

Sitt namn till trots har Tanoshi ännu inget utskänkningstillstånd, men det är på gång.

***EDIT***
Tanoshi tar nu reservationer en vecka i förväg. 646-727-9056 är telefonnumret.


View Larger Map
Tanoshi Sushi Sake Bar
1372 York Ave (mellan E 73rd och E 74th Street)
Manhattan

1 comments:

L.H. said...

Låter hur gott som helst! Vad kostar maten?

Post a Comment