Sunday, February 3, 2013

513. Dudley's


De senaste dagarna har det varit riktig vinter här i New York. Temperaturerna verkar ha bosatt sig långt under nollan, och med jämna mellanrum faller det snö över stadens gator. Under dagar som dessa finns det inte mycket som slår att bänka sig inne på en gemytlig bistro, för att i goda vänners lag umgås över god mat och en drink. I dagens tips ska vi besöka en av dessa härliga inrättningar, men innan dess vill jag passa på att återigen nämna att Ett annat New York nu finns som bok. Den hittar du här, här och här, samt hos din lokala bokhandlare. Nu beger vi oss till ett ställe på Lower East Side, vid namn Dudley's.


Dudley's kan enklast beskrivas som en gemytlig bistro, där en väldigt New Yorksk charm brottas med en behagligt avslappnad stämning. Inredningen består av mörkt trä, tegelväggar och tunnelbanekakel, vilket resulterar i ett ställe som gjort för ett besök under de dagar då Kung Bore sveper genom stadens gator och knäpper oss alla på näsan med sina iskalla fingrar.


På menyn hittar du traditionell bistromat som hamburgare, mac'n'cheese och hanger steak, men det finns även frukost och brunch att beställa. Själv gillar jag Dudley's ostburgare, som bjuder på en svårslagen saftighet. På drinkmenyn hittar du både vin, öl och cocktails, och är du intresserad av det sistnämnda rekommenderar jag att du bekantar dig närmare med en skapelse vid namn Dudley's Cup. Där har gin destillerad i Brooklyn stiftat bekantskap med vattenmelon, lime och peppar, vilket resulterar i en annorlunda drink med stor smak.


Dudley's är en härlig bistro i ett av New Yorks mysigaste grannskap. Det är ett ställe som gjort för att äta och dricka gott, och om du dessutom är på jakt efter ett matställe under årets svalare månader har du hittat helt rätt.


View Larger Map
Dudley's
85 Orchard Street (mellan Delancey och Rivington Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment