Wednesday, January 16, 2013

512. Radicchio Pasta & Risotto Co.


Det har återigen blivit dags för en uppdatering här på EANY, och i dagens tips ska vi bege oss till varmare breddgrader, nämligen Italien. Innan dess vill jag emellertid ta tillfället i akt och berätta att du kan följa oss både på Twitter och Instagram, där vi försöker uppdatera dagligen med små ögonblicksbilder här från New York. Nu tillbaka till den där italienaren jag nämnde tidigare. Det är en restaurang i Midtown vid namn Radicchio Pasta & Risotto Co.


Radicchio är en liten och intim historia, där en handfull bord trängs mellan tegelväggar och mörk träpanel. Det är med andra ord den perfekta miljön för den rustika mat som serveras. Den trevliga personalen ser till att du hittar rätt på den korta men delikata menyn, och väljer du att börja din måltid med en förrätt rekommenderar jag ställets Spicy Pork & Fenell Meatballs, som kan vara de godaste köttbullar som någonsin rullats här i staden.


Bland huvudrätterna är naturligtvis pasta och risotto de stora stjärnorna. Det finns ett femtontal olika sorters pasta att välja mellan, och de är alla hemlagade. Spinach Fettuccine rekommenderas extra varmt, då den serveras med pilgrimsmusslor, vitlök, sparris och körsbärstomater. Är du inte sugen på pasta eller risotto finns det dessutom fisk och kött att beställa, där Radicchios NY Strip Steak är ett vinnande val.


Radicchio är en riktig doldis på New Yorks italienska karta. Maten är förstklassig, och stämningen härligt avslappnad och gemytlig som få. Det är den perfekta destinationen när du befinner dig i Midtown East och blir sugen på en god middag. Det finns dessutom ett tiotal viner att prova på, vilket känns som ett måste vad italiensk mat anbelangar.


View Larger Map
Radicchio Pasta & Risotto Co.
235 E 53rd Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment