Tuesday, October 30, 2012

507. Malaysia Beef Jerky


Vi har nu genomlidit en förödande storm här i New York, som resulterat i både översvämningar och dödsfall. Det var ett mycket obehagligt dygn, där vindarna slet i varenda knut de kunde hitta, och vid vissa tillfällen kändes det som att hela huset skulle rasa ihop. Nu är det emellertid över, och livet börjar så sakteliga återgå till det vanliga. Vi på EANY klarade oss utan några större problem, och vi hoppas att även ni läsare som befinner sig i New York genomled ovädret helskinnade. Det har återigen blivit dags för ett tips här på bloggen, och idag ska vi tipsa om något vi på redax provianterade med innan stormen attackerade. Därför beger vi oss till Malaysia Beef Jerky i Chinatown.


Malaysia Beef Jerky är en liten butik mitt i Chinatown där en delikat variant på ett av de mest amerikanska av tilltugg tillverkas. Beef Jerky är vanligtvis en ganska torr historia, där fibrerna i köttet är långa, svårtuggade och om sanningen ska fram inte vidare goda. Hos Malaysia Beef Jerky är det dock annorlunda, här tillverkas som du nog gissat en malaysisk variant på detta köttgodis, där torrheten bytts ut mot en härligt fyllig saftighet.

Det finns tio olika sorter att välja mellan, allt från vanlig beef jerky till Spicy Pork Jerky. Det alla varianter har gemensamt är en viss sötma som fungerar väldigt bra ihop med köttet som under en lång stund grillats till det uppnått en delikat krispighet. Spicy Beef Jerky är min personliga favorit, där sötman blandas med en ganska svag hetta som är precis lagom för att locka fram ytterligare smaker.


Innan vi säger tack för idag vill vi berätta att det har blivit dags för en tävling här på EANY! Som du nog vet släpptes nyligen Ett annat New York som bok, och eftersom du behöver något att bära ditt exemplar av boken i har du nu en chans att vinna en bokväska från klassiska New York-bokhandeln Strand! Allt du behöver göra för att ha en chans att vinna är att lägga upp en bild på ditt exemplar av Ett annat New York på vår Facebook-sida, eller på Instagram där du taggar den med #eany. Den första december väljer vi ut fem vinnande bidrag som får varsin väska!


View Larger Map
Malaysia Beef Jerky
95A Elizabeth Street (mellan Grand och Hester Street)
Manhattan

2 comments:

Qurtan said...

Äter man den som godis, som vanlig beef jerky, eller är det mer som mat?

Jenny said...

Kan du inte ha lite fler tips på vegetariska restauranger? :)

Post a Comment