Monday, September 10, 2012

493. Earl's Beer & Cheese


Det har blivit dags för ännu ett bartips här på EANY, och dagen till ära ska vi berätta om en av stans bästa barer. Innan dess vill vi dock återigen nämna att ni förutom på Facebook även kan hitta oss på Instagram, där vi lägger upp bilder från vår vardag. På Instagram heter vi ettannatnewyork. Nu tillbaka till dagens tips som tar oss till gränslandet mellan Upper East Side och East Harlem, och en bar vid namn Earl's Beer & Cheese.


Earl's är inte bara en av New Yorks bästa barer, det är även en av de minsta. Det som möter dig när du kliver in är ett bord med plats för cirka åtta gäster, samt en liten bardisk längst in i ena hörnet. Större än så är det inte. På väggarna trängs målningar med naturmotiv med uppstoppade djurhuvuden, och rummet är fyllt av gästernas sorl samt musik som Bon Iver och Mumford & Sons. Det är med andra ord en bar där hipsterandan är påtagligt, men samtidigt jordnära och opretentiös.


Öl och ost är som du nog förstått den huvudsakliga inriktningen på ställets meny, där utbudet är litet men naggande gott. Själv har jag på sistone fallit för Red Hook-bryggeriet Six Points delikata drycker, och hos Earl's finner du två av dessa på burk. Är du sugen på något att äta kan du beställa ostbaserade rätter som Grilled Cheese och Mac'n'Cheese. Min personliga favorit heter NY State Cheddar Grilled Cheese, som är en stekt macka med fläsk, kimchee, cheddar samt ett stekt ägg. Den är vansinnigt god, men jag ser ändå fram emot den dag då jag beställer The Earl's Eggo, en våffla toppad med bacon, foie gras och cheddar.


Earl's är en underbar liten bar som gjord för att avnjuta god mat och öl tillsammans med en vän. Det ligger överraskande avsides, men ett besök är väl värt den möda det är att ta sig dit. Dessutom är både mat och öl billig: $6 kostar en burk Six Points, och för $8 får du tidigare nämnda NY State Cheddar Grilled Cheese.


View Larger Map
Earl's Beer & Cheese
1259 Park Ave (mellan E 97th och E 98th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment