Sunday, August 26, 2012

485. Lelabar


Efter att ha tillbringat snart sju veckor i San Francisco-trakten börjar det snart bli dags för oss på EANY-redaktionen att åka hem till New York igen. Det har varit en underbar semester, men längtan efter världens bästa stad blir starkare och starkare för var dag. Här i den gyllene statens norra delar har vi gjort en massa road trips, samt provat vin i mängder, och på tal om det sistnämnda vill vi i dagens inlägg berätta om en av våra favoriter bland utbudet av vinbarer hemma i New York, ett ställe i West Village vid namn Lelabar.


Lelabar är en härlig liten vinbar i utkanten av West Village, som utsetts till New Yorks bästa vinbar av Wine Enthusiast Magazine. Det är ett mycket hemtrevligt ställe, där större delen av lokalen upptas av en cirkelformad bardisk, runt vilken törstiga gäster småpratar och umgås över några glas fylliga viner.


Det finns över hundra viner på menyn, där merparten är röda. Allt från Napa i väst till Israel i öst finns representerat i utbudet, och själv har jag hos Lelabar upptäckt en himmelsk malbec från Argentina som jag alltid försöker återvända till vid ett besök. Single Vineyard heter gården denna ljuva dryck kommer ifrån om du skulle känna dig manad att prova ett glas eller två. Det finns dessutom ett fint utbud av ost och charkuteriprodukter att beställa, och en liten utflykt bland vin och ost en sen kväll är en svårslagen syssla.


Lelabar är som sagt en av stans bästa vinbarer. Det är ett ställe där man genast känner sig som hemma, och då utbudet av både vin och tilltugg är bland det finaste du kan hitta i New York är ett besök varmt rekommenderat. Tvärsöver gatan ligger dessutom en av mina favoritrestauranger, EN, om du skulle vilja kombinera en utekväll med ett ypperligt matställe utan att behöva lämna kvarteret.


View Larger Map
Lelabar
422 Hudson Street (mellan Leroy och Morton Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment