Friday, July 27, 2012

478. Hide-Chan Ramen


New York har två japanska grannskap, ett ligger nere i East Village runt St Marks Place och 9th Street där vi bland annat hittar redaktionsfavoriten Decibel, och det andra ligger i Midtown East vid gatorna runt E 50th Street. Här hittar du en mängd fina barer och restauranger, där Sakagura, Hatchan och Ramen Sanshiro är några personliga favoriter. I dessa kvarter finner du dessutom Hide-Chan Ramen.


Hide-Chan är ett ramenställe som har öppet sent om kvällarna. Torsdag och fredag har de öppet ända till 04:00, och den lilla restaurangen (som ligger en trappa upp) är ofta full av folk som avnjuter en sen skål heta nudlar. Vi på redax finner oss ofta besöka stället sent på fredagskvällen, och vi har lyckats prova en stor del av den lilla men naggande goda menyn.


Nudlar är restaurangens signum, och dessa serveras i en handfull olika varianter. Först får du välja hur al dente du vill ha dina nudlar, sedan är det dags att välja buljong. Själv rekommenderar jag ställets Tonkatsu, som är en fläskbaserad buljong. Denna kan du få serverad traditionell eller NY-style. Den traditionella är väldigt fet, så om det inte är din grej bör du välja NY-varianten. Själv är jag såld på den traditionella buljongen, som tillsammans med dina nudlar, ett par skivor fläsk och en handfull grönsaker skapar en perfekt måltid.


Det finns dessutom ett fint litet utbud av sake på menyn, där du bland annat hittar godingen Dassai 50. Till förrätt rekommenderas Hide-Chans Pork Buns, som bjuder på en fläskskiva invikt i ett fluffigt bröd, enkelt men himmelskt gott.


View Larger Map
Hide-Chan
248 E 52nd Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment