Monday, June 18, 2012

467. Elsa


Under helgen som gick var det perfekt väder här i New York. Det var varken för kallt eller för varmt, och då större delen av helgen spenderades strosande på Lower East Side och i East Village upptäckte vi ett par nya restauranger och barer som vi kommer att berätta om här på EANY under sommaren. En av dessa är en cocktailbar i East Village, ett härligt ställe som går under namnet Elsa.

Elsa kan enklast beskrivas som en en hipsterdröm som blivit verklighet. Stället är inrett i en rustik men samtidigt trendkänslig anda, där Edisonlampor och levande ljus står för stämningen mellan de vitmålade väggarna och de andrahandsfyndade marmorborden. Personalen är lika vacker som inredningen, med en matchande charm som hjälpsamt leder dig genom den välredigerade drinklistan.


Välblandade cocktails är barens signum, trots att det även finns både vin och öl att beställa. Ett tjugotal starka drinkar kommer att ställa dig inför ett svårt val, och det faktum att de alla bär vackra namn som Death of a Ladies Man, Mercy of a Rude Stream och A Short Life of Trouble gör inte valet enklare. Vi på redax drack klassikern Sazerac, samt en Invitation to a Beheading, vilka båda var lyckade val. Den förstnämnda doftade underbart och bjöd på en bitter tunga, medan den sistnämnda förförde oss med en syrlig blandning av gin, citron och grönt te.


Elsa är en av stans bättre cocktailbarer. Klientelet är ungt och vackert, och drinkarna likaså. Det är ett ställe där man gärna slinker in för en cocktail under den tidiga kvällen, bara för att några glas senare inse att en ny dag är i antågande.


View Larger Map
Elsa
216 E 3rd Street (mellan Ave B och Ave C)
Manhattan

1 comments:

Göran said...

Ser så häftigt ut, jag längtar tillbaka dit varje dag!

Post a Comment