Friday, June 15, 2012

466. Madison Restaurant


Nu har EANY's Instagram nått 1000 followers! Vår Instagram (där vi heter ettannatnewyork) är ett ställe där vi delar med oss av vitt skilda ögonblicksbilder från vårt liv här i New York, och du är mer än välkommen att besöka denna app-baserade del av EANY-sfären. I dagens tips här på bloggen ska vi snacka frukost, och därför beger vi oss bums ned till Midtown, och ett krypin vid namn Madison Restaurant.


Madison Restaurant är en hemtrevlig diner belägen bara ett kvarter från East River. Som så många andra diners i stan har de väldigt förmånliga öppettider, och att slinka in på en tidig frukost eller en sen middag är en syssla som är svår att tröttna på. Då stället ligger nära floden består klientelet till stor del av folk från grannskapet, något som även märks i den familjära stämning som genomsyrar restaurangen.


Besöker du Madison Restaurant för frukost har du ett angenämt val att se fram emot. French Toast, pannkakor och våfflor är bara en liten del av frukostutbudet, och dessa delikata rätter går även att få serverade tillsammans med stekta ägg, bacon och korv. Vid ett senare besök (eller om du är sugen på en mindre traditionell frukost) kan du kika närmare på ställets utbud av mackor, där över femtio olika varianter slåss om din uppmärksamhet. Själv beställer jag ofta en Tuna Melt när jag besöker en diner, men hos Madison Restaurant faller mitt val alltid på en Triple Decker Club med rostbiff. Denna macka är mer kött än bröd och serveras dessutom med en stadig portion gyllene pommes frites.


Madison Restaurant är en lysande diner att besöka när du befinner dig i Midtown East. Stället lämpar sig för både frukost, lunch och middag, och då det är en traditionell diner vi talar om bjuder det även på en genuint New Yorksk upplevelse. Skulle du inte vara sugen på mat där fett, salt och socker är de huvudsakliga ingredienserna hittar du på menyn dessutom ett gäng hälsosammare alternativ, varav ställets kycklingsallad får två tummar upp av oss på redaktionen.


View Larger Map
Madison Restaurant
965 1st Ave (mellan E 53rd och E 54th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment