Tuesday, April 10, 2012

440. Pick-a-Bagel


Få saker är så New Yorkska som en rykande färsk bagel och en kopp blaskigt kaffe från den lokala delin. Det är en enkel måltid som funkar till både frukost lunch och middag, och i dagens tips ska vi besöka en riktig institution på New Yorks bagelscen. Innan dess vill vi dock nämna EANY's Facebook-sida igen, där du kan diskutera denna härliga stad både med oss på redaktionen och med likasinnade New York-fantaster. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu tillbaka till det där bagelstället, som går under namnet Pick-a-Bagel och ligger här i våra hemkvarter på Upper East Side.


Pick-a-Bagel är en lokal delikedja med ett dussintal butiker strategiskt utspridda över Manhattan. På typiskt New Yorkskt delimanér är det en ganska enkel inrättning vi talar om, där en stor disk upptar större delen av lokalen. I denna disk hittar du judiska godsaker som knishes, pastrami och ett mindre världshav av diverse rökta fiskar. Beställer gör du vid disken, för att sedan slå dig ned där det finns plats.


Nu till en av de huvudsakliga anledningarna till att vi på EANY-redax besöker stället minst en gång i veckan; deras underbara bagels. Pick-a-Bagel har gjort bagelbakandet till skön konst, och det är svårt att hitta en godare variant av detta traditionella judiska bröd här i stan. Ställets bagels är så goda att de är värdiga utmanare till H&H Bagels rara kreationer, och efter ett första besök blir man lätt stamkund. Själv beställer jag min ugnsvarma bagel fylld med cream cheese (varav det finns ett tiotal olika varianter att välja mellan), rödlök, samt några generösa skivor rökt lax. Resultatet är en underbar macka med en smak av ett mycket genuint New York.


Pick-a-Bagel är en personlig favorit som jag uppmanar dig att prova. Deras mat är mycket god, och uppskattar du en delikat bagel har du en trevlig stund att se fram emot. Nu om våren har många av ställets butiker dessutom plockat fram utemöblerna, vilket gör ett besök om möjligt ännu mer angenämt.


View Larger Map
Pick-a-Bagel
1475 2nd Ave (mellan E 76th och E 77th Street)
Manhattan

1 comments:

Fredrick said...

En riktig bagel är det fan inte mycket som slår!! :)))
Kul att ni får lite uppmärksamhet också, det förtjänar ni! Snubblade på detta förut:
http://toppen.nu/resebloggar-på-nätet.html

Post a Comment