Thursday, March 29, 2012

436. Café Ollin


Våren har äntligen kommit till New York! Det har varit underbart väder på sistone, med temperaturer runt +20C och strålande sol. Vi på Ett annat-redaktionen kan naturligtvis inte få nog av denna härliga årstid, och delar med oss så mycket vi kan av stadens prakt via vår Facebook-sida. Häromdagen tog vi dessutom en solskenspromenad upp till East Harlem, för ett besök hos en av av våra favoriter bland stans alla mexikanska restauranger. Ett ställe vid namn Café Ollin.

Café Ollin är en liten restaurang gömd på en anonym gata i Spanish Harlem. Innan vi upptäckte stället hade vi promenerat förbi ett flertal gånger utan att lägga märke till det, men när vi för några veckor sedan klev in i den färggranna lokalen och högg in på den delikata maten föll vi som furor och insåg att vi hittat en värdig utmanare till våra tidigare favoriter Taco Taco, Tehuitzingo och Taco Mix.


På menyn hittar du delikata mexikanska klassiker som tacos, tortas och tostadas. Det finns ett tiotal olika sorters fyllningar att välja mellan, och själv är jag såld på Lengua (kotunga), Chivo Enchilado (kryddstarkt getkött) samt Carne Enchilada (kryddstarkt fläsk). Tre tacos är mitt stående val när det vankas besök hos Café Ollin, och jag väljer då den något lyxigare Con Todo-varianten som dessutom är fylld med avokado, cotija-ost och gräddfil.


Café Ollin är en underbar liten mexikansk restaurang. Maten är utsökt, och dessutom billig. Tre Tacos Con Todo går loss på $9, vilket är mycket prisvärt då du står dig resten av dagen efter en måltid. Dessutom serverar stället en mycket god Horchata, som gifter sig mycket fint med det heta getköttet.


View Larger Map
Café Ollin
339 E 108th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment