Friday, January 6, 2012

405. Kuboya


En av de stora utmaningarna med att driva en blogg som EANY är att alltid se till att ha kameran med sig. Tidigare hade vi en behändig liten sak som fick dokumentera våra äventyr, men för några månader sedan köpte vi en större pjäs som tar mycket bättre bilder. Naturligtvis glömde vi detta nyförvärv hemma några gånger i början, men denna ovana har nu brutits och vår Nikon D3100 är numera en trogen följeslagare. Att komma ihåg att ladda batterierna till den nya kameran är en annan femma. Denna läxa lärde vi oss då den under ett restaurangbesök valde att dö efter att en ynka bild tagits, men tursamt nog var stället så pass bra att vi nyligen återvände för ytterligare ett försök. Kuboya heter restaurangen i fråga, och den hittar du i East Village.


Kuboya är en japansk nudelrestaurang som öppnade för mindre än ett år sedan. Ställets rustika träinredning och varma tegelväggar inbjuder till en djupdykning i menyn, där hemgjorda nudlar och mycket goda smårätter gett den lilla restaurangen ett fint rykte som växer för var dag. Maten kan enklast beskrivas som hemlagat japanskt, och under vårt första besök provade jag ställets revben, vilka var så goda att de även beställdes vid det andra försöket.


Det är emellertid sina nudlar som Kuboya blivit känt för, och dessa serveras i flera olika varianter. Miso Ramen, Tokyo Style Ramen och Shoyu Ramen är bara några av alla de delikata nudlar som finns på menyn, och dessa toppas naturligtvis med godsaker som ägg och fläsk. Vårt val föll på Kubo-Chan Spicy Miso Ramen, en rätt som var både het och god.


Kuboya är en härlig restaurang som serverar nudlar av världsklass. Deras utbud av smårätter är mycket spännande, och själv dagdrömmer jag ofta om stället underbara revben. Dessutom kan du under Happy Hour mellan 17:00 och 20:00 beställa Sapporo för $1.99 glaset, och gillar du sake rekommenderar jag en liten pava Tatewaki för $12. Denna junmai är lagrad i cederfat, och bjuder på en mild pepparkyss som funkar utmärkt med dina heta nudlar.


View Larger Map
Kuboya
536 E 5th Street (mellan Ave A och Ave B)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment