Tuesday, October 4, 2011

373. Hell's Kitchen Flea Market


New York om hösten är bland det mysigaste som finns. En stor del av stans alla barer och restauranger är som gjorda för denna årstid, och det är otroligt härligt att utan något riktigt mål bara flanera runt på stadens gator med någon du tycker om. Hösten är dessutom en loppmarknadernas årstid, då det är extra romantiskt att iklädd en tjock tröja och med frostnupen näsa rota runt bland gamla prylar i jakten på fynd. En av våra favoriter bland New Yorks alla loppisar är klassikern Hell's Kitchen Flea Market.


Hell's Kitchen Flea Market är en av New Yorks mest kända loppisar. Den är inte lika stor som Antiques Garage eller Greenflea, men den bjuder på en charm som är svår att matcha. Loppmarknaden har öppet lördag och söndag, och består av ett fyrtiotal olika försäljare som har allt från kläder till köksprylar till salu.


En stor del av det som säljs är inredningsprylar, och letar du efter en kul detalj till ditt hem är chansen mycket stor att du kommer att finna den här. Många av prylarna är i bra skick, och det märks att försäljarna är proffs med ett bra öga för det unika. Priserna skiftar, men det är alltid värt att försöka pruta några dollar.


Hell's Kitchen Flea Market är som sagt en romantisk loppis. När löven börjar ändra färg, och det blåser kalla vindar från Hudson-floden är den lilla marknaden i mitt tycke i sitt esse. Då är marknaden inte lika välbesökt, och du kan göra mycket fina fynd. Själva hittade vi i helgen en snurrfåtölj från 50-talet, tillverkad av lucite och naugahyde, för ynka $50! Om någon av er läsare vet vad dessa två material heter på svenska får ni gärna rätta mig på Ett annat New Yorks Facebook-sida, som du hittar här.


View Larger Map
Hell's Kitchen Flea Market
W 39th Street och 9th Ave
Manhattan

0 comments:

Post a Comment