Tuesday, September 20, 2011

367. Cocoa V


I dagens inlägg ska vi fortsätta vår romantisering av hösten, och berätta om ett ställe som gjort för grå dagar när regnet slår mot rutorna och vinden viner runt knuten. Innan dess vill vi dock nämna vår Facebook-sida igen. Den hittar du här, och om du inte redan följer Ett annat på Facebook tycker vi att du ska göra det omedelbums. Nu beger vi oss ned till Chelsea, och en helvegansk vin och choklad-bar vid namn Cocoa V.


Cocoa V är som nämnt en helt vegansk choklad och vinbar. De öppnade 2009, och sedan dess har det lilla stället blivit mycket populärt bland både vin- och chokladkonnässörer. Det är något mycket höstligt över Cocoa V, och det är ett perfekt ställe att besöka när du blir sugen på ett glas vin eller en kopp varm choklad under årets kallare månader.


På chokladmenyn kan du finna allt från praliner till cupcakes. Allt som serveras är tillverkat av Cocoa V, och alla råvaror som används är organiskt odlade och fair trade-märkta. Smakerna är otroliga, och under vårt besök beställde vi fem praliner. Ett par av dessa, Creamy Peanut Butter och Salted Caramel, stack ut lite extra från mängden, och blev snabbt våra favoriter.


Cocoa V är en mysig liten bar. Utbudet av choklad är naggande gott, och på vinlistan hittar du ett tiotal goda sorter. Själv är jag stormförtjust i Malbecs, och beställde ett par glas av en sort vid namn Don David som jag avnjöt tillsammans med den delikata chokladen. Denna kombination var mycket lyckad, och jag rekommenderar den varmt när det är höstligt busväder ute på New Yorks gator.


View Larger Map
Cocoa V
174 9th Ave (mellan W 20th och W 21st Street)
Manhattan

2 comments:

DOA said...

Ja, den ligger ju alldeles runt hörnet från mig. Fast jag brukar inte komma längre än till Billy's.

Nicky said...

Härlig inlägg! :) XO

Post a Comment