Tuesday, July 5, 2011

336. Salt Bar


Innan dagens inlägg här på Ett annat New York vill jag passa på att nämna att det ypperliga radioprogrammet P3 Planet nyligen var i stan. Under sitt besök hann de med att producera en guide till stan, och den kan du lyssna på här (i klippen In an Empire State of mind och Greenwich, Brooklyn, SoHo, Upper East Side kan ni dessutom höra mig ge en bild av staden på min bredaste närkingska). Nu beger vi oss ned till Lower East Side, där vi kikar in på en trevlig liten restaurang vid namn Salt Bar.

Salt Bar är lillasyster till populära Salt i Soho, och bjuder på modern amerikansk matlagning med en twist. Det är en mycket hemtrevlig liten restaurang, där den dovt mörka träinredningen ger stället dess rustika kvalitéer. Det är en typisk kvarterskrog där både personalen och gästerna är mycket avslappnade, och ända sedan Ett annat-redaktionens besök för ett par dagar sedan har vi inte kunnat sluta prata om hur vi bestämt ska dit igen nästa helg.


En av anledningarna till vår passionerade hållning till Salt Bar är att vi båda har en rejäl fäbless för ostron, och på Salt Bar får man dessa delikatesser för $1/styck. Skulle ostron inte vara din grej kan du välja att utforska menyn ytterligare; ost, italiensk skinka, och ett tiotal varmrätter finns nämligen att beställa, och vi på redax går i god för att ostutbudet är minst lika delikat som ostronen (vi har ännu inte hunnit prova varmrätterna, men det ska vi göra till helgen, då vi kommer att Twittra en liten mini-uppdatering till detta inlägg).


Till sist några ord om Salt Bars utbud av dryck. Det finns ett tjugotal viner att välja mellan, och vi vill slå ett slag för Gruner Veltliner, som är ett torrt vitt vin som passar utmärkt till ostronen. Det finns dessutom drinkar och öl att beställa om vin inte faller dig på läppen. Om några dagar är det helg igen, och då kommer vi på EANY definitivt att besöka denna lilla Lower East Side-pärla på nytt. Vi ses där!


View Larger Map
Salt Bar
29 Clinton Street (mellan E Houston och Stanton Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment