Wednesday, March 23, 2011

296. Teany


Idag ska vi återigen prata desserter här på Ett annat, men innan vi sätter tänderna i delikata sötsaker vill vi berätta att vi startat ett diskussionsforum på vår Facebook-sida, och du kan delta i debatten här! Nu beger vi oss till Lower East Side, och ett fikaställe som efter att ha varit stängt en tid på grund av brand återigen har öppnat. Vi talar om Teany.


Teany är ett helveganskt te-fik som öppnades för snart tio år sedan av popvirtuosen Moby. Ett hundratal olika tesorter finns på menyn, och även om du inte är en hängiven tedrickare är chansen stor att du med personalens hjälp lyckas hitta något som faller dig på läppen. Det är ett gemytligt litet ställe som man gärna återvänder till, och anledningen till detta är deras otroligt goda tårtbitar.


Det finns runt tio olika sorters tårtor att välja mellan, och alla är helt veganska. Även om du inte är vegan ska du inte låta detta avskräcka dig; tårtorna är nämligen otroligt goda, och av högsta kvalitet. Skulle du vara sugen på något annat än sötsaker finns dessutom soppor, sallader, och mackor på menyn, och även dessa är helt vegetariska.


En redaktionsfavorit bland ställets tårtbitar är deras Peanutbutter Bomb, som är en dekadent chokladtårta fylld och toppad med en jordnötskräm så len att den fungerar som ett täcke åt dina smaklökar. Teany är ett perfekt ställe när man vill ta sig en eftermiddagsfika på Lower East Side, och man kan inte undgå att bli lite överraskad när man får veta att de perfekta godsakerna är helt veganska.


View Larger Map
Teany
90 Rivington Street (mellan Orchard och Ludlow Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Tjena!
Hur är de med rökning i NYC? Ska dit i sommar men har hört att dem har rökförbud på vissa platser, stämmer detta? :S

Ingela said...

Här är ett av ställen som jag fick tips av genom er, verkligen ett mysigt ställe. tack! - Ingela

Post a Comment