Saturday, September 25, 2010

222. The Meatball Shop


Vissa rätter som vi anser urtypiskt svenska delar vi med andra matkulturer. Pannkakor finns tillexempel i både svensk och amerikansk variant, och vår traditionella julskinka anses här i landet vara en variation på vanlig kokt skinka och går under namnet ”Swedish Ham”. Våra svenska köttbullar har också släkt i fjärran land, nämligen Italien. Dessa sydeuropeiska tremänningar har dessutom givit upphov till en hel restaurang på Lower East Side; ett enkelt men delikat koncept vid namn The Meatball Shop.


The Meatball Shop serverar som namnet antyder enbart köttbullar. Det är den italienska varianten som rullas i köket, och konceptet har blivit så framgångsrikt att det nästan alltid är fullpackat inne på den lilla restaurangen. Ett långbord trängs med några mindre bord, och både stämning och ljudnivå är oftast mycket hög.


Köttbullarna kan beställas i ett flertal varianter; fläsk, kyckling och vegetarisk för att nämna några. Dessa serveras sedan med ditt val av sås, samt på ditt val av bröd eller med ett par delikata side orders. Det finns dessutom en bar inne på Meatball Shop om du vill dricka ett par öl till dina köttbullar.


Ett annat-redaktionen är hängivna köttbullsupporters, och The Meatball Shop serverar otroligt goda varianter av denna svenska livrätt. Vi rekommenderar den vegetariska varianten samt fläskvarianten lite extra, dessa gifter sig ypperligt på en Il Forno-baguette med svampsås. Klassikern PBR är den perfekta blaskigt amerikanska ölen till ovannämnda mackor.


View Larger Map
The Meatball Shop
84 Stanton Street (mellan Allen och Orchard Street)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

Det ser spännande ut och hamnar på listan över ställen att besöka. Vi ska tillbringa två veckor i New York i höst och har fått stor användning av er "lista". Tack!

//Maria

Anna said...

Mmmm... ser riktigt gott ut!

Unknown said...

Var där i fredags och testade deras Special of the day ( Buffalo Chicken meatballs med blue cheese sauce) och några sliders. Var inte helt nöjd med Buffalo bullarna men sliders med spicy pork samt parm. cream sauce var riktigt fina.

Christine said...

Oj vilka köttbullar och så många olika varianter! :)

Post a Comment