Sunday, September 12, 2010

218. Screme


Den varmaste sommaren i mannaminne börjar lida mot sitt slut, och vi på Ett annat tycker att det passar bra att ta farväl av denna rekordsommar på samma sätt vi välkomnade den, med ett glasstips. Glassen vi ska tipsa om är emellertid så god att den kan avnjutas året runt, och för att ta del av denna upplevelse får du bege sig till Upper West Side och leta efter den väldigt lilla glassbaren Screme.


Screme är en såkallad gelato-bar, där gelato är en sorts glass snäppet mjukare än vanlig kulglass. Glassen tillverkas dagligen, och finns tillgänglig i ett femtontal olika smaker. Klassiker som choklad och vanilj finns naturligtvis på menyn, men även lite mer udda smaker kokas ihop till kundernas stora förtjusning.


Tequila and Figs var den senaste smaken jag provade som tog mig med storm. Det är en ytterst god och spännande variant på klassikern romrussin, och den kommer med största sannolikhet att bli höstens stora smak (åtminstone för mig). En annan rekommendation är Mojito, en något syrligare variant som är väldigt svalkande under de dagar brittsommaren behagar dyka upp på återbesök.


Personalen på Screme är dessutom väldigt trevlig, så tveka inte att fråga efter smakprov på de smaker du är intresserad av innan du bestämmer dig.


View Larger Map
Screme
2030 Broadway (mellan W 69th och W 70th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment