Friday, August 13, 2010

205. Billionaire Boys Club/Ice cream


Efter en rad tips om vintage-butiker har det blivit hög tid för någonting helt annat. Vi vill berätta om en butik som förutom att sälja de skönaste och snyggaste sneakers du kan finna i hela stan, dessutom doftar som en godisaffär. Märket och butiken jag talar om heter Billionaire Boys Club/Ice Cream, och ligger i SoHo.


BBC och Ice Cream startades av Nigo (grundaren av A Bathing Ape) och Pharell (geniet bakom Neptunes och N.E.R.D.), där BBC är ett klädmärke, och IC ett skomärke. New York-butiken är den enda utanför Japan, och består av två våningar, med Ice Cream huserandes på nedervåningen medan BBC dominerar övervåningen. Butiken är roligt inredd, där sci-fi och gullighet möts i perfekt harmoni. Trappan är som hämtad från ett rymdskepp (vars slogan är ”'Wealth is of the heart and mind not the pocket'”) och det känns mycket logiskt att butiken dessutom säljer stearinljus som är en avgjutning av Pharell's hand i full Mr Spock-hälsning.


Shorts, t-shirts, jeans och sneakers är de plagg som finns till försäljning. Skorna är i min personliga mening helt underbart snygga, och dessutom oerhört bekväma. Vid de tillfällen en ny modell släpps är det ofta kö utanför butiken, något som inte är ovanligt då sneaker-samlare verkligen brinner för sitt dyra intresse.


BBC/Ice Cream är väl värt ett besök även om du inte är ett fan av märket. Med lite tur kommer du att hitta det perfekta paret skor. Priserna ligger på runt $250 för ett par från årets kollektion. Om din budget är begränsad råder vi dig att ta en titt på Daffy's, där kan du nämligen med lite tur hitta just Ice Cream för en betydligt lägre penning (den grå modellen på bilden ovan kostade bara $30!)


View Larger Map
Billionaire Boys Club/Ice Cream
456 W Broadway (mellan Prince och W Houston Street)
Manhattan

1 comments:

Tom said...

Ice Cream är ett grymt märke. Gillart!

Post a Comment