Tuesday, July 20, 2010

195. The Dead Poet


Sommar, sommar, sommar! Det går knappt att ta ett steg utanför huset innan man springer på en uteservering som lockar förföriskt med allsköns förfriskningar. Dessa kylda drycker avnjuts helst på en lokal grannskapspub, och om du skulle befinna dig på Upper West Side är The Dead Poet ett utsökt litet ställe att besöka när du börjar bli torr i halsen.


The Dead Poet är ett mycket trevligt litet ställe med runt tjugo olika sorters öl på tapp. Dessutom har dom happy hour mellan tio och åtta varje vardag, vilket alltid är ett välkommet initiativ. Är du ett fan av Guinness, och befinner dig i stan en längre tid, eller om du bara dricker ofantliga mängder, kan du dessutom kvala in i pubens 100 Pint Club, där du efter 100 glas av Irlands stolthet föräras med en graverad plakett.


Vi som inte riktigt pallar med 100 Guinness kan sätta oss på uteserveringen och se folket på Amsterdam Ave sakta flyta förbi medan vi avnjuter en sval öl. Själv gillar jag som ni nog vet vid det här laget Blue Moon, som är den perfekta sommarölen (den funkar dessutom som höst, vinter, och våröl.)


Till sist vill vi dessutom slå ett slag för Dead Poet’s drinkar. Dessa är alla inspirerade av författare vi älskar, där Oscar Wilde och Emily Dickinson är favoriter både drink och litteraturmässigt. Drinkarna är ganska starka, men vi här på Ett annat kan intyga att man blir (eller åtminstone känner sig) klok som en bok efter att ha avnjutit ett par av kreationerna.

Dessutom serveras gratis popcorn vid baren.


Visa större karta
The Dead Poet
450 Amsterdam Ave (mellan 81st och 82nd Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Mysig liten pub det där. Det är alltid extra kul med lite lokala ställen.

Post a Comment