Monday, June 21, 2010

182. Hi-Life


Det inträffar inte ofta, men ibland är vi här på redaktionen oense. Någon vill gå ut och äta, men den andre vill bara ha en drink. Någon är sugen på sushi, medan den andre vill ha en stek. Som du hör rör det sig inte om några skiljaktigheter av vikt, men vi har ändå hittat ett ställe som är den perfekta lösningen på problemet, nämligen Hi-Life på Upper East Side.


Hi-Life är en bar, lounge, och restaurang under ett och samma tak. Det är ett ställe där en person kan festa loss med en rejäl brakmiddag medan resten av sällskapet avnjuter en martini. Stämningen är oftast hög, och klientelet består av allt från barnfamiljer med barnvagnar parkerade i hörnet av lokalen, till Gossip Girls ute på äventyr.


Själv besöker jag helst Hi-Life när jag är sugen på fisk, skaldjur och drinkar (trots att både burgare och kött finns på menyn). Detta är i min mening det dom gör bäst, och det blir bara bättre av att dom dessutom har en väl tilltagen Happy Hour varje dag mellan fyra och sju. Då kan man bland annat hitta ostron för $1/styck och champagne-cocktails för $5. För att avnjuta delikatesserna som serveras under Happy Hour ska du bege dig till baren eller lounge-avdelningen.


Utöver Happy Hour kan jag inte få nog av Hi-Life's Cheviche Sunsplash, som enklast kan beskrivas som en fiskslushie med avocado, grapefrukt, röd lök, och lime. Underbart god, och en perfekt liten middag en varm sommarkväll.

Hi-Life finns även på Upper West Side.


View Larger Map
Hi-Life
1503 2nd Ave (mellan 78th och 79th Street)
Manhattan

3 comments:

Anton said...

Champagnedrinkar för $5? Själv blir jag överlycklig när man hittar ett ställe där man får en Norrlands Guld för 35 kr...

Stina i Stockholm said...

Ahhh! Jag älskar cheviche!

Maria said...

Gillar er sida jätte mycket! Kommer att åka till NY för första gången om en vecka. Kommer att vara där 4 Juli. Vad ska vi hitta på då?
Tack för en bra sida.

Post a Comment