Friday, June 18, 2010

181. Dumpling Man


Nu har det blivit dags att snacka dumplings igen! Dessa kokta små degknyten är som ni nog vet en favorit här på redaktionen, med Vanessa's som herre på täppan. Det finns emellertid andra ställen att stilla sitt dumplingbegär, tillexempel Plump Dumpling i East Village. Ett annat ställe som kokar en hejdundrande dumpling är Dumpling Man, beläget bara ett par stenkast från ovannämnda East Village-institution.


Dumpling Man är, till skillnad från genuina Vanessa's och Plump Dumpling, en hipsterifierad version av ett dumplinghak. Detta är dock inget negativt, då det bjuder på en ny och annorlunda matupplevelse. Restaurangen är belägen i en källare, och inredningen känns fräschare och mer nutida än hos konkurrenterna. Dumplingarna tillagas framför ögonen på gästerna, något som är förvånansvärt underhållande att sitta och titta på.


Innanmätet hos dina dumplings finns tillgängliga i dom klassiska varianterna; fläsk, kyckling, räkor, och vegetariskt. Dessutom tillagas varje dag en non-veggie, och en veggie surprise. Dessa överraskningsdumplings kan innehålla lite allt möjligt, och om du inte är en överraskningsfantast är ett hett tips att fråga kassörskan vad dagens hemliga ingrediens är.


Dumpling Man är ett mysigt ställe. Det är inte lika hektiskt och packat som Vanessa's, och det serveras dessutom en annan sorts, mindre traditionell, dumpling. Dessutom säljs specialsåser som den vitlök, kokos, och gurka-baserade Cool Monster för $1.50, vilket är en mycket delikat investering.


View Larger Map
Dumpling Man
100 Saint Marks Place (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

1 comments:

Budgetresande said...

Jag är mer fan av de lite sunkigare dumplinghaken. Det hör liksom till :)

Post a Comment