Monday, December 28, 2009

114. Yellow Rat Bastard


Det har blivit dags för oss att bege oss ut på en shoppingtur igen, och den här gången är det kläder av en lite mer gatuinriktad modell som står på inköpslistan. Vi beger oss därför till SoHo, och en New York-institution som är både en butik och ett magasin, båda vid namn Yellow Rat Bastard.


Namnet Yellow Rat Bastard är hämtat från Frank Millers episka seriealbum Sin City, och butiken utvecklades av storheten Mark Ecko, vars namn är intimt förknippat med gatmode. Butiken ligger som nämnt mitt i SoHo, och är ett ypperligt komplement till snarlik shopping som Uniqlo och Urban Outfitters.


Du kan hitta allt från skor till t-shirts hos YRB, och de har ett otroligt stort urval av vilket plagg du än finner dig leta efter. Butiken i sig är kul att besöka; den är lite som en undergroundklubb, fast i butiksform. Tänk John Varvatos-butiken i gamla CBGB-lokalen, fast med ett mer hip-hopinriktat tema istället för rock så förstår du vad jag menar.


Rea är ett ord som folket bakom YRB har insett styrkan i. Var och varannan dag kan man hitta både det ena och det andra till kraftigt nedsatta priser. Ett av många exempel som nyligen skådats är två par Zoo York-jeans för ynka $75, det vill säga mindre än $35/par. Ta en titt i butikens källare så kommer du dessutom med stor sannolikhet att hitta fler plagg för en spottstyver.


Yellow Rat Bastard
478 Broadway (mellan Broome och Grand Street)
Manhattan

3 comments:

Felicia said...

Hej, du verkar ha koll så jag ska råga dig en sak:)
Jag är 17 år & ska till NY i slutet av mars, å har inte så bra koll på priser. Men bara gällande shopping, alltså kläder, prylar etc.
Mamma är med så jag slipper betala boende eller mat ;)
Så min fråga är iaf, ungefär hur mycket pengar ska man ha, om man ska till NY i 2,5 vecka, å ska bara i princip handla kläder? Haha jag låter lite galen men men, hoppas du svarar :)

Daniel said...

Hej Felicia!

Det beror lite pa hur mycket du ska shoppa, men sjalv skulle jag nog se till att ha minst $50/dag att kunna lagga pa prylar och klader.

Hoppas ni far en trevlig resa!

Alva said...

Underbar blogg, ville bara säga det! :)

Post a Comment