Sunday, December 6, 2009

108. Sarabeth's


Det finns vissa restauranger som man hört talas om gång om annan, både från folk i ens närhet och i reportage från TV och tryck. Man bestämmer sig för att gå dit, och det första intrycket blir att inredningen och atmosfären inte är mycket att hänga i julgranen. Lätt besviken slår man sig ned och beställer sin mat, och det är inte förrän maten anländer och man inser att den är utsökt, som ovan nämnda fiktiva julgran plötsligt lyser upp och man ser utsmyckningen som gömmer sig bland grenarna. Sarabeth's är en sådan restaurang, och de har lokaler på flera ställen i stan. Vår favorit ligger på Upper West Side.


Då båda två här på redaktionen jobbar natt på Upper West Side faller det sig ofta naturligt att vi efter jobbet går ut och äter middag någonstans i grannskapet. Dessvärre har mest bara frukostställen öppet runt åttasnåret, men som tur är har vi hittat Sarabeth's, som serverar frukost så smaklig att den går att äta närsomhelst på dygnet. Inredningsmässigt är emellertid restaurangen tämligen spartansk; det är helt enkelt ett ställe dit man går för att äta, punkt slut. Servicen är dock lysande och snabb.


De flesta av frukostarna är äggbaserade, och omeletter, scrambled eggs, och vanliga stekta ägg går att finna i en mängd olika varianter såsom benedict, vegetariskt, och med lax. Äggfrukostarna serveras vanligen även med en muffin, croissant, eller rostat bröd. För oss sockerfantaster finns dessutom söta frukostar att beställa, med pannkakor och våfflor som båda är delikata. Side orders av bacon, kyckling och äppelkorv, och hemgjorda pommes står också att finna på menyn.


Min favorit är Sarabeth's våfflor. De serveras med sour cream, pumpafrön, russin och honung, och är väldigt mättande. Jag har nu bara talat om frukost, men glöm inte att Sarabeth's även har öppet för brunch, lunch, och middag. När man än väljer att gå dit har man något delikat att se fram mot.


Sarabeth's West
423 Amsterdam Ave (mellan 80th Street och 81st Street)
Manhattan

2 comments:

Dan said...

Nu blev jag sugen på våfflor.

Filip said...

Fan, jag gick förbi där för någon vecka sedan i solskenet, men då var det fullt på uteserveringen. Trevligt område! Jag bodde bara ett par kvarter bort under min vistelse.

Post a Comment