Wednesday, May 27, 2009

37. Cubana Café


New York är känd som en av världens bästa matstäder, där Manhattan lockar med tusentals olika restauranger. På senare år har även Brooklyns Smith Street blivit erkänd som en av stans främsta restaurang-gator, där inrättningar från världens alla hörn serverar mat som för en billig penning tillfredställer den mest kräsmagade av gourmander. Cubana Café är en av Smith Streets bästa restauranger, där stämningen är avslappnad och maten utsökt.


Inredningen på Cubana Café för snabbt tankarna till Havanna, med mycket pastellfärger och en skön retro-look. Det kan ibland bli lite trångt bland borden, men det är lätt att intala sig att det är en del av charmen. Naturligtvis finns mojitos på menyn, men den bästa anledningen att besöka Cubana Café är maten.


På menyn finns det mesta man förknippar med kubansk mat; Relleno de Papa, Moros Y Cristanos, och Arroz Con Pollo är bara några av rätterna (menyn har dessutom översättningar av alla namn), och naturligtvis kan man beställa sidorders som plaintains och bönor. De har dessutom ett rejält urval av skaldjursrätter, där de flesta har en ordentlig dos vitlök som en given ingrediens.


Är man inte sugen på kubansk mat finns det även en del klassiska amerikanska rätter på meny, och om du är vegetarian så finns det några vegetariska alternativ. Vad sägs till exempel om vegetariska Eggs Benedict till brunch? Priserna är inte heller tokiga; en huvudrätt går på mellan 8 och 14 dollar. Med sådana priser kan du unna dig ett par extra mojitos, det är du värd.


Cubana Café
272 Smith Street (mellan Sackett Street och Degraw Street)
Brooklyn

3 comments:

Anonymous said...

Tack för tipset, Brooklyn är en mysig del av stan.

Anonymous said...

Tack för en otroligt bra blogg! Välskriven och med mysiga och roliga tips.

Jag har en fråga, hur tar man sig enklast till Brooklyn? Med taxi eller funkar det med tunnelbana?

Tack!

Elsa

Anonymous said...

Suverän blogg!! Jag älskar alla tips!!

Post a Comment