Thursday, June 25, 2015

551. Umami Burger


Burgare finns det gott om här i New York. Varje vecka öppnar det nya ställen som serverar spännande varianter på denna helamerikanska måltid. Många av dessa försvinner snart i mängden, men det finns några som verkligen sticker ut, bland annat Umami Burger i Greenwich Village.


Umami Burger är något av det bästa som hänt i New York på länge. Det är en liten kedja som startade i Los Angeles, men som på kort tid blivit så populär att lokaler öppnat lite överallt i USA. Anledningen till denna löpeld är naturligtvis burgarna. Som namnet antyder bjuds det på rejält med umami när man äter en av restaurangens skapelser. Umami kan enklast beskrivas som en svårdefinierad smak som är djup och väldigt behaglig, något man verkligen lyckats fånga.


På menyn finns det ett tiotal olika burgare, från klassikern Umami Burger till dekadenta Manly. Den förstnämnda serveras tillsammans med Shiitake, tomater och parmesan, tre ingredienser fulla av umami. Den sistnämnde är lite mer traditionell med ost, bacon och friterad lök. Båda är rent himmelskt goda.


På dryckesfronten finns öl från inhemska mikrobryggerier samt vin och cocktails. Vill du ha pommes till burgaren rekommenderar jag ställets Truffle Fries, där tunna pommes frites dränkts i en ostsås fulla av tryffel. Även i friesen stavas nyckelordet umami.

Umami Burger
432 6th Ave (mellan W 9th och W 10th Street)

Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Hat inte hunnit med att testa detta, det får bli nu till helgen. Tack för tipset.

Anonymous said...

Hej,
Jag och min man reser till NY för första gången nu på tisdag. Vi har vår 15åriga dotter med oss. Hur ok är det att ta med henne på restauranger och pubar? Vi kommer så klart inte vara ute halva natten men när vi äter eller bara stannar för ett glas vin någonstans?
Vänligen
Christina

Post a Comment