Thursday, April 16, 2015

548. Mikey Likes It


Efter en vår som dykt upp och kommit av sig flera gånger verkar det äntligen som att det fina vädret är här för att stanna. Det är t-shirtväder, folk strosar mer än vanligt och New Yorks alla uteserveringar har börjat öppna. Detta fina väder betyder dessutom att det är säsong för glass, och därför ska vi nu tipsa om en härlig glassbar i East Village vid namn Mikey Likes It!


Mikey Likes It är en relativt nyöppnad glassbar i norra delen av East Village. Stället ägs av Mikey Cole, som efter ett kort besök i fängelset bestämde sig för en hederlig bana i form av glassmakare. Själva lokalen är inte mycket att hänga i julgranen, den är hel och ren, men det är allt – den främsta anledningen till ett besök är smakerna, som är både hip-hopinspirerade och rent gudomliga.

En av Mikeys första smaker var D'Usse de Leche, en variant av Dulce de Leche gjord på Jay-Z:s cognac D'Usse. Hip-hopmogulen gillade glassen så mycket att han började sälja den på sin 40/40 Club i Midtown, och vips var Mikey Cole ett namn på stadens glasshimmel. Andra smaker värda att nämnas är Foxy Brown, Ice Ice Baby och Flava Flav, där den sistnämnda är en av ställets månatliga Flavor of The Month inspirerade av likväl åttiotalskultur som hip-hop.


Mikey Likes It är en kul glassbar som bjuder på underbara smaker. Det är som gjort för de dagar då East Village känns alldeles för varmt och man behöver svalka sig. Är du sugen på någonting mer än frusna mejeriprodukter kan då även få din glass serverad mellan två våfflor, en ypperlig måltid som du står dig på hela dagen.


View Larger Map
Mikey Likes it
199 Ave A (mellan E 12th och E 13th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment