Sunday, April 27, 2014

538. Red Hook Food VendorsNu börjar det bli vår här i New York! I Central Park är grönskan redo att explodera vilken dag som helst, och på stadens gator börjar shorts bli en allt vanligare syn. Det finns emellertid ett vårtecken som är säkrare än något annat – nämligen när Red Hook Food Vendors i Brooklyn öppnar för säsongen.


Red Hook Food Vendors (eller RHFV som de kort och gott kallar sig) är en institution och klassiker på New Yorks kulinära karta. Det är en samling latinamerikanska mattruckar som varje sommar håller hov vid Red Hook Ball Fields, långt ute i Brooklyn. I över fyrtio år har denna handfull (mellan fyra och tio truckar) sålt delikatesser till hungriga New York-bor. De var med andra ord där lååångt innan food trucks blev det fenomen de är idag.


Maten du hittar hos RHFV är som nämnt latinamerikansk. Allt från tacos till pupusas finns att beställa, och jag rekommenderar de sistnämnda. Pupusas kan enklast beskrivas som ett stekt bröd med allsköns fyllningar. El Olomega heter trucken som säljer dessa godsaker, och själv slår jag alltid till på en fyllning bestående av fläsk och ost.


Red Hook Food Vendors är så mycket New York en samling food trucks kan bli. Det här är originalet, och det är ingen slump att de utsetts till New Yorks bästa street food upprepade gånger. Lördagar mellan 09.00 och skymning har de öppet. Avslutningsvis vill jag återigen slå ett slag för min senaste bok ”Ett annat Manhattan”. Den finns nu i handeln, och är den perfekta kompanjonen på din New York-semester!

Red Hook Food Vendors
Hörnet Clinton & Bay Street
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment