Sunday, April 28, 2013

517. ProletariatNu har våren kommit på allvar till New York! Träden står i full blom, och det är vackrare än aldrig förr. Det betyder även att vår Instagram är fullproppad med bilder från stadens vårblommiga gator, och om du inte redan följer oss tycker jag att du ska göra det omedelbums. Ettannatnewyork är vårt användarnamn (samma som på Twitter). I dagens tips ska vi bege oss till en av stadens bästa ölbarer, Proletariat i East Village.


Proletariat är en liten bar som rymmer en stor charm. Stället är fullt av mycket New Yorkska kvaliteter, där allt från de bara tegelväggarna till det pressade tenntaket sätter stämningen. Det första som möter dig när du kliver in är en stor bardisk i koppar, och mycket mer än så ryms inte i den lilla lokalen. Det är emellertid en mycket behaglig syssla att slå sig ned vid baren och byta några ord med bartendern, som kan praktiskt taget allt om öl.


Barens signum är att de säljer öl som kan vara svår att finna på annan ort. Trots att utbudet är litet bjuder det på fina smaker, och mitt råd är att prata med bartendern om vilken sorts öl du gillar, varpå han kommer att servera något helt otroligt gott. Du kan även be om ett smakprov innan du bestämmer dig. Det är helt enkelt ölnörderi på proffsnivå, och det är inte en slump att den lilla baren nyligen utsågs till en av stadens bästa av Time Out.


Själv gillar jag en öl vid namn Blue Moon, och när jag berättade det för min bartender föreslog han en dryck vid namn Glazen Toren, som lagrats i vintunnor, och bjuder på en härlig frisk smak som enklast kan liknas vid vitt vin. Denna öl var underbart god, och bara ett av många exempel på varför baren är så ohyggligt populär.


View Larger Map
Proletariat
102 St Marks Place (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment