Saturday, September 15, 2012

498. Yogurt Station


Den värsta sommarhettan har lugna ned sig en smula, och hösten har så sakteliga börjat göra sig påmind här i New York. Dagarna är svalare och mycket behagliga med temperaturer runt +22C. Det är med andra ord fortfarande glassväder här i stan, och i dagens inlägg fortsätter vi på det hälsosamma spår vi begav oss in på i förra inlägget. Därför tycker jag att vi illa kvickt beger oss till East Village och Yogurt Station.


Yogurt Station är ett litet frozen yoghurt-ställe mitt på grannskapets huvudstråk St Marks. Till skillnad från så många andra ställen i stan där fro-yo säljs är det hos Yogurt Station självservering, och du bestämmer själv hur många olika sorter du vill ha i din bägare. Det finns en handfull olika varianter att välja mellan, och en rekommendation är att blanda vanilj och choklad.


När du fyllt din bägare med fro-yo är det sedan dags för toppings, och då har du ett tjugotal olika sorter att välja mellan. Frukt och bär är klassiker i utbudet, där du dessutom hittar lite mer ohälsosamma saker som chokladdoppade pretzels, mochi och gummibjörnar. När du är färdig vägs din skapelse, varpå du betalar 39 cent per ounce (ett ounce är ungefär 28 gram).


Yogurt Station serverar en mycket god frozen yoghurt som svalkar gott under en behaglig sensommarkväll. Det faktum att du själv bestämmer hur mycket du vill ha i din bägare är en genialisk idé, och då du dessutom kan ösa på med hur mycket toppings som helst blir det hela ännu bättre.


View Larger Map
Yogurt Station
18 St Marks Pl (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment