Friday, July 20, 2012

476. Big Nick's Too


Om två månader kommer Ett annat New York ut som bok! Det är något vi verkligen ser fram emot, och för att fira boksläppet planerar vi att arrangera ett litet releaseparty i New York någon gång i slutet av september. Vi kommer att berätta mer om detta när vi bestämt datum och plats, så om du befinner dig i stan runt den sista halvan av september ser vi fram emot att träffa dig. Nu till dagens tips, där vi besöker Big Nick's Too på Upper West Side.


Big Nick's Too är en kombinerad pizzarestaurang och hamburgerhak. Stället bjuder på en riktigt inpyrd charm, där år av hamburgerfrossande och pizzaätande satt sina spår på den slitna inredningen. Det är ett riktigt hak vi talar om och som sig bör när denna typ av inrättning diskuteras hittar man här en av New Yorks bästa burgare.


På menyn hittar du ett trettiotal olika hamburgare. Allt från klassiska ostburgare till varianter som ställets Madrid Burger (där toppings som oliver, fetaost och pimento får snålvattnet att skölja över oxeltänderna) finns att beställa, och det är ingen slump att Huffington Post utsett Big Nick's till ett av stans bästa hamburgerhak. Burgarna är härligt saftiga, och de varianter jag själv provat har alla varit mycket goda. Min personliga favorit är dock ställets American Cheeseburger, en klassiker som aldrig sviker.


Big Nick's Too är ett härligt hak som rekommenderas varmt om du är sugen på en god burgare utan krusiduller. Visst är stället en smula neddekat, men om du likt mig finner en charm i denna typ av dekadens kommer du snart att känna dig som hemma.

Big Nick's Too är en avknoppning från Big Nick's, som ligger några kvarter norrut på Upper West Side.


View Larger Map
Big Nick's Too
70 W 71st Street (mellan Columbus Ave och Central Park West)
Manhattan

1 comments:

Annika said...

Åh, vad roligt att ni skriver om Big Nick's! När jag var i NY 2008 bodde vi i närheten av Nick's som ligger vid Broadway, och kom att äta frukost där nästan varje dag, och kvällsmat ibland. Gillade den tysta rangordningen som fanns; första dagen var vi som vilka gäster som helst och fick sitta på några ranliga stolar i hörnet, men ju fler gånger man återvände desto bättre plats fick man! Så småningom fick vi alltid ett "booth" trots att vi bara var två och de platserna var förbehållna fler gäster. Litet och trångt och fantastisk mat i sin enkelhet.

Post a Comment