Wednesday, June 20, 2012

468. Gigino at Wagner Park


Att ha en bekant som tycks känna New Yorks alla krögare är något som är få förunnat. Det är därför vi på Ett annat-redaktionen känner oss lyckligt lottade att ha en god vän vid namn Eric, en man som förutom att kunna praktiskt taget allt om denna underbara stad dessutom är tjenis med till synes alla viktiga namn i New Yorks krogvärld, något som bevisades under helgen, då vår vän lyckades trolla in oss på en restaurang som var fullbokad under de närmsta dagarna. Namnet på stället är Gigino at Wagner Park, precis bredvid Battery Park.


Gigino är en italiensk restaurang med en väl tilltagen uteservering. Stället ligger precis vid vattenbrynet och bjuder på en underbar utsikt över Frihetsgudinnan och Ellis Island, vilket gör det till en av stans somrigaste restauranger. Det är otroligt härligt att slå sig ned i goda vänners lag och blicka ut mot vackra Lady Liberty samtidigt som man läppjar på ett glas italienskt rödtjut och småpratar om veckan som gått, så vill du njuta av stans bästa middagsutsikt rekommenderas ett besök varmt.


På menyn hittar du ett fint urval av italienska godsaker som pasta, risotto och köttbullar. Maten är utsökt, och kvällens stora vinnare blev en spaghetti som serverades med saltstänkta delikatesser som bläckfisk och musslor. Det finns dessutom ett fint urval av förrätter och desserter, varav restaurangens hemgjorda cheesecake rekommenderas varmt om du är sugen på det sistnämnda. På drinklistan hittar du ett femtiotal viner, samt ett gäng läskande cocktails som gör din avslappnade sommarkväll ännu härligare.


Gigino är en underbar restaurang. Utsikten är svårslagen, maten underbar och vinet utsökt. Det kan helt enkelt inte bli mycket bättre än så. Om sommaren är stället mycket populärt, så om du inte har en vän som Eric rekommenderas en bordsbokning några dagar i förväg.

Ett stort tack till Eric och Jeanne för en mycket trevlig kväll!


View Larger Map
Gigino at Wagner Park
20 Battery Place (bredvid Battery Park)
Manhattan

1 comments:

Anci said...

Bra att veta om jag någonsin kommer till New York !! :)

Hälsningar
Anci

Post a Comment