Sunday, April 8, 2012

439. Puddin'


Desserter i alla dess former är något vi på Ett annat-redaktionen är mycket förtjusta i. Vi har ett gäng favoriter som vi återvänder till på stadig basis, och vi springer ständigt på nya ställen som bidrar till att denna lista bara blir längre och längre. I dagens tips ska vi berätta om ännu en favorit som vi nyligen upptäckte, nämligen Puddin' i East Village.


Puddin' är som namnet antyder en inrättning helt vigd åt barndomsfavoriten puddingen. Det är en mycket liten dessertrestaurang vi talar om, med ett fåtal sittplatser vid fönstret. Ägarna brinner för sina puddingar, som tillverkas på premisserna, och bland de ingredienser som används bör lokalt producerad mjölk från en farm norr om New York City, samt choklad från Isländska Noí Síríus nämnas.


På menyn hittar du åtta olika delikata puddingar som går att beställa i tre olika storlekar. Chocolate, Butterscotch och Lemon är tre personliga favoriter, och väljer du att få den förstnämnda toppad med ställets hemgjorda Salted Caramel Sauce har du en mycket fröjdefull stund att se fram emot. Precis som puddingarna tillverkas alla toppings i lokalen, och tre hedersomnämningar går till tidigare nämnda Salted Caramel Sauce, samt Marshmallow Creme och Crushed Ginger Crunch Cookies, där den sistnämnda gifter sig ypperligt med en Lemon Pudding.


Puddin' är ett delikat koncept som på kort tid lockat till sig horder av fans. Jag kan gå i god för att puddingen är ljusår från något annan du provat, och du kommer med största sannolikhet att lockas till upprepade besök. På helgerna har stället dessutom öppet till 01:00, vilket ger det ytterligare en guldstjärna.


View Larger Map
Puddin'
102 St Marks Pl (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

2 comments:

Anci said...

Usch då :) Det här ökar ju bara min längtan att få besöka New York !

Kram
Anci

Sahra said...

Älskar era tips. Var i NY första gången i september med mannen och hade med mig ett antal lyckade tips från er. I augusti åker jag ensam med tonårssonen och detta place kommer bli en hit hos honom. Har ni något annat kul tips för en 13-åring mottages det med stor tacksamhet.
Hälsn Sahra

Post a Comment