Sunday, February 12, 2012

421. The Shanty


New York bjuder på en underbar flora av barer, där du finner ständiga överraskningar och nya upptäckter. I Williamsburg, precis på andra sidan East River hittar du många unika vattenhål som vi på Ett annat-redaktionen försöker besöka så ofta vi kan, och vi fann nyligen ytterligare en favorit som snabbt slog sig in på vår topp tio-lista. The Shanty heter denna bar, och den ligger i Williamsburgs nordöstra delar.


The Shanty är en nyöppnad ginbar inhyst i New York Distilling Companys lokaler. Stället bjuder på en rejäl dos stämning, där dämpad belysning och härliga dofter borgar för en trevlig stund över drinkar i goda vänners lag. Stora panoramafönster längs med ena väggen ger dessutom en fin inblick i destilleriet, där barens pinfärska gin produceras. Skulle du under ditt besök vilja ta en tur i destilleriet är det bara att fråga personalen, som gladeligen visar dig runt om tid finns.


Två olika sorters gin produceras på premisserna, Perry's Tot och Dorothy Parker. Dessa är även de huvudsakliga ingredienserna i barens cocktailutbud, där du kan välja mellan ett tiotal utsökta drinkar. Själv provade jag en Sauvetage, som bjöd på bittra smaker med en söt avslutning, och nu ett par dagar senare finner jag mig själv dagdrömma om denna delikata skapelse.


The Shanty har dessutom en Beer and a Shot på menyn, där du för $8 får en burk Brooklyn Lager, samt ett rejält glas av husets Pink Gin. Vid slutet av vårt besök bjöds vi dessutom på ett par gratis-shot av denna gin, en gest som uppskattades varmt innan vi klev ut i den kalla Williamsburg-kvällen.


View Larger Map
The Shanty
79 Richardson Street (mellan Leonard och Lorimer Street)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment