Wednesday, February 1, 2012

417. Oak Wine Bar


När man skriver en blogg som Ett annat New York blir det inte helt oväntat många besök till en mängd olika kulinariska destinationer, och av dessa har vi en handfull favoriter som vi återvänder till så ofta vi kan. Decibel, 3 Star Diner och Sunny's är tre av våra stamställen, och i dagens inlägg ska vi berätta om ytterligare en bar vi inte kan få nog av. Den ligger i East Williamsburg och går under namnet Oak Wine Bar.

Oak är en av Williamsburgs hemtrevligaste barer. Det är ett ganska litet ställe med en handfull bord och en varmt upplyst bardisk som rymmer ett tiotal gäster, och då det framåt lördagskvällens småtimmar kan vara en stunds väntan på ett par lediga stolar rekommenderas ett tidigt besök. En av de huvudsakliga anledningarna till att vi på Ett annat-redaktionen besöker den charmiga lilla baren om och om igen är de trevliga och pratglada ägarna, samt det fina utbudet av mat och dryck.


Ett tjugotal olika viner står att finna i barens välredigerade utbud, och vill du prova mer än en sort kan du beställa flighter om tre. Min personliga favorit-flight heter Red Hot, och består av en Malbec, en Syrah och en Tempranillo. Dessa tre är i min bok de bästa sorters rödtjut som finns, och representanterna på Oaks vinlista är precis så heta och fulla av smak som man förväntar sig av dessa sydländska skönheter. Glasen som din flight serveras i är dessutom märkta med små fastbundna etiketter, en hjälpsam gest som förhindrar irrfärder i den snåriga vindjungeln.


Du kan dessutom beställa mat hos Oak, och en favorit hos oss på redaktionen är ställets fina urval av bruschetta. Bruschetta-baren bjuder på ett tiotal olika varianter, varav tre hedersomnämningar går till Gorgonzola & Candied Bacon, Duck Rillette & Apricot Preserve och Roasted Grapes & Goat Cheese. Dessa tre bjuder på en himmelsk smakupplevelse, och avnjuts gärna tillsammans med ett andra glas Tempranillo.


View Larger Map
Oak Wine Bar
361 Graham Ave (mellan Conselyea Street och Skillman Ave)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment