Saturday, January 28, 2012

415. Astor Wines & Spirits


Helgen är äntligen här, och vi på EANY-redaktionen har inga egentliga planer utan kommer att ta dagen som den kommer. En uppdatering av bloggen ska emellertid hinnas med, men innan dess vill vi tacka för all aktivitet på vår Facebook-sida, som nu börjar bli den mötespunkt vi hoppades på när den startades. Tusen tack för allt engagemang! Facebook-sidan hittar du här. Nu vidare till dagens inlägg där vi ska tipsa om New Yorks största vin och spritbutik, Astor Wines & Spirits i East Village.


Astor Wines & Spirits är en stor butik belägen i en källare, där tegelväggar och trähyllor utstrålar en hemtrevlig värme. Butiken har ett enormt utbud av både vin och sprit, och är du intresserad av det förstnämnda kommer du att hitta viner från världens alla hörn bland hyllorna. Priserna ligger på allt från några dollar till summor så höga att en flaska endast får plats i fantasin, och ofta hittar du rabatterade viner som kan vara mycket fina kap.


Personalen är mycket kunnig, och leder dig ofta till det vin du är intresserad av utan att ens konsultera datorn. Nyligen var vi på jakt efter ett vin vid namn Notios, som vi fallit för efter några glas hos The Immigrant, och efter att ha frågat ett av biträdena ledde han oss likt en missil genom butikens sortiment fram till vårt mål.


Efter vårt senaste besök hos vinbaren Est. 1986 bestämde vi oss igår för att inhandla en flaska J. Lohr Cabernet Sauvignon från 2009, och efter bara några sekunder inne på Astor Wines hade personalen lokaliserat en pava av detta underbara rödtjut åt oss. Jag slog dessutom till på en tetrapack sake som förutom att vara oerhört festligt paketerad var både god och billig.


View Larger Map
Astor Wines & Spirits
399 Lafayette Street (mellan Astor Pl och E 4th Street )
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Men du... Astor ligger ju i noho - inte GW.

Post a Comment