Sunday, January 8, 2012

406. Est. 1986


Det har blivit dags igen för ett nattlivstips här på EANY, och då vi befinner oss mitt i vintern känns det rätt att berätta om ett ställe som värmer upp den kalla januarinatten några grader. Innan vi korkar upp inför dagens tips vill vi återigen nämna vår Facebook-sida, där vi berättar om händelser i New York som inte får plats här på bloggen. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu letar vi oss ned till Koreatown och en vinbar vid namn Est. 1986.


Est. 1986 är en härlig liten vinbar som kan vara mycket svår att hitta, då den är gömd på andra våningen inne i ett halvrisigt hotell vid namn Hotel Stanford. Efter att du klivit in i hotellet tar du trappan en våning upp, där du efter en stunds förvirring tar åt höger för att finna en anonym dörr bakom vilken det lilla vinhaket gömmer sig. Väl inne möts du av en avslappnad atmosfär, en öppen spis samt en flygel på vilken det spelas jazz flera kvällar i veckan.


På menyn hittar du ett mycket fint utbud av vin, med ett hundratal röda och vita namn från världens alla hörn. Dessa säljs flaskvis, men är du bara sugen på ett glas eller två finns det ett tjugotal sorter att beställa i mindre kvantiteter. Du kan dessutom prova en flight bestående av tre prover. Är vin inte din grej finns det en drinkmeny du kan titta närmare på, eller så kan du beställa tilltugg som ost, skinka och dumplings. Själv föll jag pladask för ställets brittiska cheddar och schweiziska Gruyere.


Vid vårt besök beställdes fyra glas vin, varav vår argentinske malbec Nieto och en kalifornisk Cabernet Sauvignon vid namn J. Lohr var de stora vinnarna. Est. 1986 har dessutom en underbar Happy Hour, där du mellan 18:00 och 20:00 betalar halva priset för dina glas vin, vilket resulterade i att vår nota, inklusive tre ostar, landade på nätta $35!


View Larger Map
Est. 1986
43 W 32nd Street (mellan Broadway och 5th Ave)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

O vi som just bokat 4 nätter i mars på Stanford - vilken lyckoträff!

Post a Comment