Tuesday, November 15, 2011

385. Island Burgers & Shakes


För inte länge sedan fick vi ett tips från en av er läsare om en hamburgerrestaurang i Hell's Kitchen, och efter ett besök i helgen vill vi utbringa ett stort tack för detta, samt uppmana er alla att fortsätta tipsa om roliga ställen på vår Facebook-sida! Restaurangen i fråga heter Island Burgers & Shakes, och är ett av de bästa hamburgerhaken vi hittat här i stan.


Island Burgers & Shakes är ett litet ställe med ett tjugotal sittplatser och en västkustinspirerad inredning. Precis vid ingången finner du en bardisk där du kan välja att sitta om du vill krydda din delikata hamburgare med en dos cinematisk storstadskänsla. Där är det dessutom lite mer utrymme mellan sittplatserna än vid borden, något som kan vara ganska behagligt när du brottas med din väl tilltagna burgare.


På menyn hittar du ett sextiotal olika varianter av denna helamerikanska livrätt. Allt från vanliga cheeseburgers till dekadenta kreationer toppade med skinka, bacon och barbecue-sås finns att beställa, och det är väldigt lätt att drabbas av en rejäl beslutsångest när servitrisen närmar sig bordet. Mitt val föll på en Will's Burger, som serveras på surdegsbröd och är toppad med bacon, cheddar, gräddfil och stekt lök. Den var helt otrolig.


Island Burgers & Shakes är ett av New Yorks bästa hamburgerhak, och vi är mycket tacksamma för tipset. Som namnet antyder kan du även beställa milkshakes till din burgare, och trots att jag själv valde en Brooklyn Lager är jag övertygad om att shakesen är minst lika delikata som hamburgarna. Alla burgare finns även i kycklingvariant, och kallas då Churasco.


View Larger Map
Island Burgers & Shakes
766 9th Ave (mellan W 51st och W 52nd Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Definitivt!! Under våra 5 dagar nu i september/oktober så var vi där två gånger. Första gången för vi hade fått ett tips och andra gången för att vi blev helt sålda på detta härliga lilla ställe. När jag nu kommer tillbaka igen till NY så åker jag dit direkt!!/Titti som lämnade tipset på facebook

Anonymous said...

Black & White shake är precis lika god som burgarna :)

Post a Comment