Thursday, October 6, 2011

374. Petrossian Café & Boutique


Tidigare idag befann vi oss i midtown efter att ha ätit lunch med ett par bekanta. Vi hade efter lunchen ett par timmar att slå ihjäl, och bestämde oss för att ta en fika någonstans i grannskapet. Utan någon riktig plan strosade vi runt i höstsolen och landad till slut på ett litet kafé där vi beställde två desserter som blev dagens stora höjdpunkt. Petrossian Café & Boutique är namnet på denna nya favorit.


Om du är en finsmakare med svaghet för kaviar känner du nog igen namnet Petrossian. Det är nämligen namnet på ett kaviarmärke som startade redan 1920 av två armeniska bröder, och genom åren har familjen med samma namn öppnat restauranger världen över. Petrossian Café & Boutique är som du kanske räknat ut märkets kafé och butik, där du kan både fika och köpa läckerheter som kaviar, foie gras och rökt fisk.


Det lilla kaféet har en liten men naggande god dessertmeny, där du förutom hemgjord glass finner chokladbaserade skapelser som är mycket goda. Gianduja Décadence är namnet på en av desserterna vi beställde. Hasselnötter och mjölkchoklad är huvudingredienserna i denna underbara ganache, som dessutom var så väl tilltagen att det var en rejäl utmaning att äta upp hela biten. Vi beställde även en Fruit Tart som var otroligt god, och en värdig utmanare till Once Upon a Tarts kreationer.


Petrossian Café & Boutique är ett mysigt och romantiskt ställe att ta sig en kopp kaffe och en dessert. Skulle du råka ha mycket pengar kan du dessutom beställa delikatesser som Trio of Caviars, Terrina de Foie Gras Canard, och allsköns andra läckerheter. Dessa rekommenderas dock inte när du är sugen på något sött.


View Larger Map
Petrossian Café & Boutique
911 7th Ave (mellan 57th och 58th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment