Sunday, August 21, 2011

355. Ritz Diner


Något av det mest amerikanska man kan besöka är en äkta diner. Dessa inrättningar serverar den mat man så gärna förknippar med USA, och många av dem bjuder på en rejäl resa bakåt i tiden. På Upper East Side hittar man några av stans mest genuina diners, och i dagens inlägg vill vi tipsa om en av dessa vid namn Ritz Diner.

Ritz Diner är en urtypisk genuin diner, som trots att den ligger i en av världens största städer bjuder på en trevlig småstadskänsla, och vid varje besök vandrar mina tankar till den lilla kaliforniska kuststaden Monterey, där mitt USA-äventyr började för mer än 16 år sedan. Naturligtvis finns det en bardisk vid vilken du kan läppja på ditt morgonkaffe medan du läser tidningen, och är ni ett större sällskap finns det bås att sitta i. Servicen är snabb och effektiv, och man behöver aldrig vänta länge på sin mat.


På menyn hittar man som sig bör på en diner allt mellan frukost och vickning. Traditionella frukosträtter som pannkakor, våfflor, samt bacon och ägg är självklara vinnare, och skulle du bege dig till Ritz för en senare måltid kan du beställa godsaker som mackor och burgare. Själv beställer jag alltid en Tuna Melt när det vankas diner-kalas, och Ritz variant av denna macka är utsökt.


Naturligtvis finns det dessutom mycket goda desserter att beställa, där cheesecake, floats och banana splits kanske lockar till en beställning. Ett tips är att prova ställets milkshakes; huvudingrediensen i dessa är glass från Häagen-Dazs, och sin enkelhet till trots är det en av de bästa milkshakes jag provat här i stan.

Ritz Diner har öppet dygnet runt.


View Larger Map
Ritz Diner
1133 1st Ave (mellan E 62nd och E 63rd Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Grymt tips och ställe!! Var där tre gånger under vår NY-resa! Att komma ihåg är att det är olika frukostmenyer (och priser) på helger och veckodagar!

Anonymous said...

Jag och sambon ska åka till New York i sommar, det här stället ligger nära vårt hotell och kommer nog tjäna som frukostställe. Ger man dricks här? Vi vill inte göra bort oss!

Post a Comment