Saturday, July 30, 2011

346. Fusha West


Ni som är trogna läsare av Ett annat New York vet nog redan om att vi som skriver denna blogg är hängivna fans av sushi. New York är fullt av restauranger där just denna delikata rätt är den huvudsakliga inriktningen, och vi har nyligen besökt en inrättning som är en rejäl utmanare till våra gamla favoritställen (som du kan läsa om här och här). Denna nyfunna stjärna på redaktionens sushi-himmel heter Fusha West, och hittas på Upper West Side.


Fusha är en rymlig restaurang med trevlig personal och ett underbart utbud av förstklassig sushi. Inredningen går i klassisk japansk restaurangstil, med full insyn i sushibaren där kockarna jobbar så knivarna glöder. Sushi och sashimi är stjärnorna på menyn, och vid vårt besök beställde vi en Sushi & Sashimi for Two, som bjöd på 13 bitar sashimi, åtta bitar sushi, och tre rolls.


Både sushin och sashimin var oerhört delikata, och vi vågar gå i god för att det är bland det bästa vi hittat här i New York. Om vi emellertid skulle tvingas välja en vinnare faller vår röst på Fushas sashimi; den var helt otrolig, och råa fiskbitar har aldrig tidigare varit så välsmakande.


Om du är ett fan av sushi bör du absolut besöka Fusha nästa gång du befinner dig i stan. Stället serverar förstklassig sushi och sashimi, och de har dessutom ett fint utbud av sake och drinkar. Vi vill emellertid varna för att drinkarna är goda, men förrädiskt starka. Red Samurai är namnet på den alkoholstarke kämpe som ackompanjerade min måltid, och jag rekommenderar honom varmt.

En Sushi & Sashimi for Two med två drinkar går loss på ca $100.


View Larger Map
Fusha West
311 Amsterdam Ave (mellan W74th och W75th Street)
Manhattan

2 comments:

Nicky said...

$100 för två? Är det ett high-end ställe?

Jocke said...

Upper West side har väll ett rykte för att vara lite "finare".

Post a Comment